Változatos programok

2023.06.28. 17:00

Lezárult a DRV szemléletformálási projektje

Véget ért a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. két és fél éve óta futó, környezettudatos, felelős víz- és csatornahasználatra edukáló, közel 150 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós forrásból finanszírozott projektjének fizikai megvalósítási szakasza.

Szijártó János

A víz létünk alapfeltétele, így védelme kiemelten fontos. A DRV ennek érdekében indította környezettudatos, felelős víz- és csatornahasználatra edukáló most záruló két és fél éves programját Fotó: Szijártó János

Erről a vállalat a napokban adott ki közleményt. Mint megtudtuk, a projekt keretében szervezett változatos programokkal a társaság több mint 30 ezer embert mozgatott meg, a tavaly májusban a Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen megépült Vizek házában pedig már közel ötezer ember fordult meg. A DRV Zrt. 2021. január elsején indította el a Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű szemléletformálási projektjét azzal a céllal, hogy megismertesse felhasználóit a már lezárult, szennyvízelvezetéssel, -tisztítással és -kezeléssel kapcsolatos, továbbá a vízbázisvédelmet, valamint az ivóvízminőség javítását célzó uniós fejlesztésekkel és programokkal. A Vizek háza megépítése mellett a cég változatos programokat szervezett a szolgáltatási területének óvodái, iskolái, önkormányzatai és településeinek nyugdíjas közösségei számára. A DRV munkatársai 12 alkalommal tartottak előadást a projekt témájában intézményekben, illetve a cég telephelyein, két víz világnapi rendezvényt szerveztek, szemléletformáló konferenciát tartottak a működési terület intézményei és önkormányzatai dolgozói számára, továbbá rendeztek egy kétfordulós iskolai vetélkedőt általános iskolásoknak. A projekt ideje alatt a DRV háromszor hirdetett rajzpályázatot, kétszer pedig fotó-, fogalmazás- és videópályázatot. A csatornarákötések ösztönzése érdekében kampányt indítottak Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Alsóőrs, Lovas, Paloznak, Csopak, Felsőörs, Balatonfüred, Kulcs, Bóly, Borjád, Belvárdgyula, Szederkény, Máriakéménd, Pócsa, Monyoród, Döbrököz településeken, népszerűsítve a felelős szennyvízcsatorna-használatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában