Megvizsgálja a busztársaság új pad telepítését

2023.06.20. 10:00

Nincs elég ülőhely a forgalmas megállóban

Eltávolították az egyik padot a Jutasi úton az autóbusz-állomásnál lévő helyi járatos megállóból, ami sok utasnak jelent bosszúságot, jelezte olvasónk.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A buszmegállóban korábban kilenc ülőhely volt, majd a megálló korszerűsítése után két padot helyeztek el. Idén tavasszal azonban a jegykiadó automata telepítésekor eltávolították az egyik padot. A helyzetre idős olvasónk hívta fel a figyelmet, aki gyakran utazik a megállóból a Jutasi úti lakótelep irányába. Elmondta, a buszmegálló meglehetősen forgalmas, sokan érkeznek oda az autóbusz-pályaudvarról, a belvárosból vagy a vásárcsarnokból, sok idős is utazik a megállóból, és az utasok közül sokan csomagokkal várnak ott a helyi járatos buszokra. Felidézte, gyakran még a két pad ülőhelyei is kevésnek bizonyultak, tavasz óta azonban csak három-négy utas tud leülni a buszára várva a megállóban maradt egyetlen padra. Szerinte az utasok többsége nem érti ezt a helyzetet, ugyanakkor reménykednek, hogy előbb-utóbb visszahelyezik az eltávolított padot a megállóba. 

A felvetéssel megkerestük a V-Busz Kft.-t. A társaság arról tájékoztatott, az elmúlt hónapokban 15 új készpénzmentes jegykiadó automatát telepítettek a város számos autóbusz-megállójába, ezzel biztosítva, hogy minél több helyen elérhetők legyen a V-Busz jegyei, bérletei a hét minden napján, a nap 24 órájában. Néhány fedett buszváró esetében az automatákat – figyelembe véve a meglévő elrendezést, és azt, hogy a berendezéseknek az időjárástól minél inkább védett helyen kell lennie – csak a meglévő ülőhelyek kisebb részének helyére tudták telepíteni. Bár a társasághoz az ülőhelyek csökkenése miatt kevés kérés, észrevétel érkezett, az önkormányzattal – a fedett buszvárók tulajdonosával és kezelőjével – együtt megvizsgálják az ülőhelyek bővítésének lehetőségét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában