Minőségi zöldövezet

2023.06.15. 11:00

Országos díjat kapott a pápai szabadidőpark

Pápa városa ismét megmérette magát a Településfejlesztési Szövetség által évente kiírt pályázaton. Ezúttal a külső-várkerti szabadidőpark projektet nevezte az önkormányzat az országos megmérettetésre, mellyel elnyerte a Minőségi Zöldövezet Különdíjat. Az elismerést Áldozó Tamás polgármester vette át Budapesten.

Haraszti Gábor

Áldozó Tamás vette át a különdíjat Szebeni Dávidtól, a szövetség elnökétől

Forrás: Településfejlesztési Szövetség

A szövetség felhívására bármelyik hazai önkormányzat vagy közösség nevezhetett egy-egy befejezett projekttel. A versengés három kategóriában zajlott, a szakmai értékelő bizottság infrastruktúra-fejlesztés, közösségfejlesztés és szolgáltatásfejlesztés kategóriában díjazta a legjobbakat, külön bírálva a kisebb-nagyobb településeket – írja a papaimediacentrum.hu. A rendezvényen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mondott köszöntőt, aki kiemelte, két trend látható Magyarországon: az egyik a belső vándorlás, mely észak-keletről észak-nyugatra irányul, a másik pedig a szuburbanizáció, vagyis az a jelenség, hogy egyre többen költöznek ki a nagyobb városokból a környékbeli településekre. Szerinte ma a település fogalmát úgy kell értelmezni, hogy egyre inkább térségi jellegűvé válik.

A rendezvényen több szakmai előadás is elhangzott és átadták a településfejlesztési díjakat illetve több különdíjat is kiosztottak. Ezek egyikét, a Minőségi Zöldövezet Különdíját kapta meg Pápa városa. A díj átvételét követően Áldozó Tamás úgy fogalmazott, jól dolgozott az a csapat, amely ennek a projektnek a megvalósításában részt vett és a város megérdemli a díjat.

- Jól dolgoztunk és ebben a mérnököktől a társadalmi elfogadottságot erősítő nyugdíjas klubig mindenki benne van. A díjazott projektjeinkből sokat tanultunk és sok segítséget adnak majd az előttünk álló fejlesztésekhez.

A városvezető hozzátette, a Településfejlesztési Szövetség által meghirdetett pályázat arra is jó lehetőséget kínál, hogy más települések innovatív beruházásait megismerjék és abból akár ötleteket is merítsenek a következő projektekhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában