Helyi közélet

2023.06.08. 09:00

Programelőzetes a szépalmapusztai lómenhelyről

A porva-szépalmapusztai lómenhelyen nemrégiben nyílt napot tartottak gyerekprogramokkal, helyi termékek vásárával, állatsimogatóval, póniápolással, kézműves foglalkozással, állatetetésekkel.

Rimányi Zita

A kutyabarát és ingyenes rendezvény sikerét követően pedig már az ott dolgozók készülnek a nyári gyerektáborokra, amiket szintén az állatvédelem jegyében tartanak meg. A magyar nyelvű táborozást június 18. és 23., a német nyelvűt augusztus 27. és szeptember 1. között szervezik meg. Állatvédelmi témahét keretében október 2. és 15. között hirdetnek meg látogatásokat, ismeretterjesztő eseményeket, foglalkozásokat, adventi vásár idén két hétvégén is lesz a birtokon, különleges épületében, december 9-én és 10-én, illetve december 16-án és 17-én.

A Gut Aiderbichl tevékenységi köre hat különböző európai országra terjed ki, Ausztriára, Németországra, Franciaországra, Romániára, Svájcra és Magyarországra. Harminc birtokán jelenleg mintegy hatezer állat és 35 különböző állatfaj él. Az alapítvány 2018 óta üzemelteti a magyarországi Szépalma birtokot. Ez a bakonyi hely biztonságosan, aszfaltozott úton Borzavár felől közelíthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában