Zökkenőmentesen

2023.06.23. 07:00

Szeptembertől új helyen nyit az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda

Még korábban kezdeményezte a Veszprémi Evangélikus Gyülekezet Presbitériuma mint fenntartó az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda új épületének tervezését-kivitelezését. Döntésüket a fenntarthatósági problémák, a túlzott energiaköltségek miatt hozták meg, azzal indokolva, hogy a jelenlegi épület korszerűtlen, elavult, működtetése óriási anyagi terhet ró a gyülekezetre.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

– A Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya között létrejött megállapodásnak köszönhetően hamarosan lehetőség nyílik egy beruházásra, melynek keretében energiahatékony, korszerű épület készül el a régi helyén – tudtuk meg Isó Zoltán lelkésztől, aki elmondta, az új épület költségeit a kormány és az egyház együtt biztosítja. Elkészültéig az óvoda várhatóan egy nevelési évig ideiglenesen a Fecske utca 10. szám alatti ingatlanban látja el feladatát, az épület használatának biztosításáról Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése idei áprilisi ülésén döntött. 

Minden hadra fogható gyülekezeti tag, lelkészek, szülők, az óvoda dolgozói kivették részüket a csomagolási-költözési munkákból Fotó: Benkő Péter

Hogy az átmeneti időszakban is zökkenőmentes legyen a működés, szükség volt a berendezések, felszerelési tárgyak és eszközök átköltöztetésére az Aradi vértanúk utcából a Fecske utcába. Ezt a lelkészek, a gyülekezeti tagok, a gyülekezet férfiköre, a dolgozók és a szülők együtt végezték el nemrég első lépésben, s hamarosan folytatják és befejezik. A 2023/24-es nevelési évet így már az ideiglenes épületben kezdheti meg az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában