A vidék fejlődésének szép példája

2023.06.21. 07:00

Új épületszárnnyal bővül a pápateszéri óvoda

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) plusz nyertes pályázatának köszönhetően bővülnek az óvodai férőhelyek Pápateszéren. A beruházás közel 276 millió forintból valósul meg.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A pápateszéri Esterházy-óvoda új épületét 2018-ban adták át. Az utóbbi években folyamatosan nőtt az óvodáskorú gyermekek száma, ez indokolta, hogy bővítsék az épületet. A mostani beruházásnak köszönhetően mintegy 200 négyzetméteres szárnnyal gazdagodik az óvoda. A tervek bemutatása alkalmából tartott ünnepségen Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a vidék fejlődésének egyik nagyon szép példája Pápateszér.

– A vidékfejlesztésnek köszönhetően egyre inkább eltűnnek a városok és a falvak közti különbségek. A polgármesterekkel, jegyzőkkel, képviselőkkel folytatott közös munka is segít bennünket abban, hogy a gyermekek, a fiatalok, a szülők, nagyszülők érdekében tudjunk előrehaladni, folytatni a megkezdett munkát, hiszen a cél a vidék megtartóerejének növelése, a fiatalok helyben tartása.

Völfinger Béla, a település polgármestere azt mondta, az óvoda építésének egyik pozitív hatása, hogy a betelepülni szándékozó gyermekes családok könnyebben döntenek a házvásárlás mellett, miután megtekintették a korszerű, minden igényt kielégítő épületet. 

– 2018 és 2023 között több nyertes pályázatot is benyújtottunk, melyek kiegészítették és bővítették lehetőségeinket. A Magyar falu programban óvodai eszközbeszerzésre nyertünk pályázatot, egy műfüves pálya is megépült, parkot és parkolót alakítottunk ki, buszvárót építettünk, térfigyelő kamerarendszert telepítettünk azzal a céllal, hogy az óvoda, a plébánia és az iskola hosszú távon is élhető faluközpontot alkosson.

Völfingerné Ruip Renáta óvodavezető emlékeztetett, 2018-ban 46 gyermekkel költöztek be az 50 férőhelyes új óvodába, a 2023/2024-es nevelési évre pedig már 60 gyermek iratkozott be, sőt, további hét kisgyermek a nevelési év során tölti be harmadik életévét. 

– Ahhoz, hogy a gyerekek egészséges testi-lelki fejlődését, biztonságát, kényelmét garantálni tudjuk, megoldásként megfogalmazódott bennünk az épület bővítésének lehetősége. A fenntartó elé tárt bátor gondolatokat örömünkre kedvezően fogadták, a pályázati anyagot pozitívan bírálták el. Köszönet mindenkinek, aki a pályázat sikerességéhez hozzájárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában