Balaton

2023.06.24. 18:00

Ünnep Balatonfüreden: közös vitorlázás naplementében

Különleges programokkal készültek Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának ünnepére a Kékszalag PORT június 23-án, ahol egész napos rendezvényre várták a víz, a Balaton, a vitorlázás szerelmeseit Balatonfüred legújabb kikötőjében. A programok között kerekasztal-beszélgetések, hajóbemutató, bor és pezsgőkülönlegességek, közös kihajózás várta a látogatókat.

Kovács Erika

Mohos Katalin irodavezető: célunk, hogy bemutassuk a vitorlázás mindennapjait, szépségét Fotó: Kovács Erika

A hazai vitorlázás nagyjaival, egykori olimpikonokkal, mások mellett Tuss Miklóssal, Gosztonyi Andrással és a Kishamis legendás kormányosával, Hrehuss Györggyel Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője beszélgetett. A látogatók a mólón hajócsodákat is láthattak, érkezett a Kékszalag rekordtartó Raiffeisen 5050, vagyis Fifty-fifty, a szintén Kékszalag-győztes RSM katamarán, a klasszikusok közül pedig a Balaton egyik hercegnője, a legtöbb Kékszalagot nyert Tramontana és a Szivárvány nevű 15 yolle.   

Fotó: Kovács Erika

 

A hajókról, a Kékszalag versenyről a vitorlások kormányosai, taktikusai beszéltek. Mindezek mellett szó volt a balatoni vízi biztonságról, a balesetek megelőzéséről. -Nyárindító rendezvényünk ismét több célt szolgál. Egyfelől szeretnénk összehozni a nálunk lévő vitorlázóközösséget és szeretnénk minél szélesebb körben bemutatni a sportágat, fogalmazott Holczhauser András a Kékszalag PORT vezetője. Mohos Katalin kikötői irodavezető azt mondta, a mostani rendezvénnyel is az a céljuk, hogy bemutassák a vitorlázás mindennapjait, szépségét. Az előadások után a Kékszalag PORT-ban lévők egy közös kihajózással, naplemente túrán köszöntötték, ünnepelték Szent Iván éjjelét. Az estét fergeteges hangulatban DJ Titz vinyl-party-ja zárta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában