Lőrinc atya búcsúi szentmiséje

2023.08.16. 17:00

A Mária-ünnep lehetőség arra, hogy hazavigyük lelki, kegyelmi javainak ajándékát

"Érezzük mindig a Szent Szűz segítő oltalmát! Mai ünneplése lehetőséget nyújt arra, hogy hazavigyük lelki, kegyelmi javainak ajándékát" – mondta Huszár Lőrinc zirci plébános a ciszterci templom búcsúi szentmiséjén, a keddi Mária-napon.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

A szertartásban közreműködött többek közt Marton Bernard atya, a végén felhangzott a katolikus magyarság néphimnusza, a Mária-himnusz: "Boldogasszony, Anyánk, régi nagy Pátrónánk! Ki minden időben kegyes voltál hozzánk, ínségében így szólít meg hazánk: Magyarországról, édes hazánkról, ne feledkezzél el szegény magyarokról!" Az éneket orgonajáték kísérte, zenei szolgálatot látott el az egyházközségi kórus, így gyönyörűen hangzott fel a dallam a bazilikában, amely Mária tiszteletére, mennybemenetelére lett szentelve, így Nagyboldogasszony ünnepe a búcsúnapja. 

Hitünk, emlékezetünk szerint Szent István a koronázásakor Szűz Máriának ajánlotta fel az országot, a kegyelmébe ajánlotta. Nagyboldogasszony, Mária mennybevétele a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepe, amelyet augusztus 15-én tartanak, s egyúttal Magyarország védőszentjének napja.

A keddi zirci ünnepi szentmise után a bazilika előtti téren agapét tartottak, sokan összegyűltek, hívek, más érdeklődők többen, családias hangulatban köszöntötték egymást. A szeretetvendégségre önzetlen felajánlásként süteményeket sütöttek, fiatalok, háziasszonyok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában