Forgalmirend-változás

2023.08.03. 14:45

Egy tábla, ami felboríthatja az életünket

Egy kötelező haladási irány tábla került ki a veszprémi Budapest úton található OMV-kút kijáratához, a korábbi tapasztalatokkal ellentétben csütörtöki állapot szerint nem lehet innen balra kikanyarodni.

Cseh Zoltán

Hamar érkezett az első balra kanyarodó autós. Aztán a többi is szépen sorba

Fotó: Cseh Zoltán / veol.hu

Nem kellett sokat várni, hogy elkészítsük az illusztrációt az új forgalmi helyzettel kapcsolatban. Gyakorlatilag 1 percen belül érkezett az első autós, aki balra kanyarodott ki annak ellenére, hogy a tábla szerint csak jobbra szabad.

A táblát azonban régebben felszerelték, de eddig fekete zsákkal letakart állapotban láttuk. Elképzelhető, hogy csak a gyárkertes rendezvények végén “aktíválják” a táblát a helyszín gyors és biztonságos elhagyása érdekében, most azonban nem került rá vissza a zsák. Bár úgy tűnik, nincs visszatartó ereje, legalábbis azok számára, akik gyakran közlekednek erre.

Az úton található festés értelmében azonban nem tilos a balra kanyarodás, ezért is bízunk benne, hogy nem állandósul ez a közlekedési rend. Fontos megjegyezni azonban, hogy ilyen esetekben, amikor az úton található jelzés és a tábla ellentmondásos, a KRESZ szerint a tábla jelentése az erősebb, azt kell követni.

Kerestük az önkormányzatot a tábla kihelyezésével kapcsolatban. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket. 

FRISSÍTVE

Az önkormányzat tájékoztatása szerint nem ők helyezték ki a táblákat, ezért azokat a pénteki napon eltávolítják. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában