Helyi közélet

2023.08.31. 23:00

Egyházi napok és tanévkezdés

Ismét izgalmas, aktuális témákkal jelentkezik a Veszprém Televízió Beszéljünk róla! című magazinműsora.

Hétfőn este a Híradás után a közéleti magazinműsor következő számában a szakképzési centrum tanévkezdésével is foglalkoznak majd. A beszélgetőtárs Kavalecz Gábor főigazgató és az intézmény kancellárja, Papp Máté lesz.
A témák között szerepelnek majd hogy mintegy 800 millió forint értékben végzett felújításokat több intézményében a VSZC a nyári szünetben. Voltak olyan iskolák, ahol homlokzati, valamint tetőszigetelést és nyílászárócserét végeztek, két veszprémi középiskolában pedig a sportpályák kaptak rekortánborítást. 
A legutóbbi fűtési szezon igencsak próbára tette az iskolákat, ezért úgy készítették elő a fejlesztési terveket, hogy elsősorban energetikai korszerűsítéseket tudjanak végrehajtani ott, ahol azokra a leginkább szükség van. 
Erősek a reményben – ez lesz a címe a szeptember 28. és október 1. között Veszprémben megrendezendő Katolikus Társadalmi Napoknak. A Kattárs keretében számos programmal várja az érdeklődőket az idei házigazda, a Veszprémi Főegyházmegye. A katolikus  egyháznak vannak válaszai a társadalmi kérdésekre és problémákra is – erre kívánják felhívni a figyelmet a nagyszabású rendezvénysorozattal. Az eseménysorozat egyik fő szervezője, Loószné Dömötör Enikő, a főegyházmegye érsekségi irodavezetője válaszol majd a szervezésre és a programokra vonatkozó kérdésekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában