A tudásértékelés kerek évszáma

2023.08.23. 20:00

Harminckét középiskolás kap ösztöndíjat a zirci önkormányzattól

Húsz évvel ezelőtt hozta létre a zirci önkormányzat tanulmányi ösztöndíjrendszerét, azóta minden évben két alkalommal jutalmazza a kiemelkedő iskolai eredményeket elért diákokat.

Kelemen Gábor

Zirc ösztöndíjasai a Szent István-keresztnél Fotó: Kelemen Gábor

Fontos a zirci önkormányzatnak, hogy a tudás rangját kifejezésre juttassa, a tanulás értékét megbecsülje, elismerje a kiemelkedő tanulmányi teljesítményeket, hiszen ezzel is erősíti a fiatalok városhoz kötődését. Az ösztöndíj elnyerése érdekében a középiskolás diákoknak, ha állandó zirci lakosok és legalább 4,7-es tanulmányi átlagot elértek, pályázatot nyújthatnak be a képviselőtestülethez. Idén az év második felében a város költségvetésében biztosított ösztöndíjalapból harminckét középiskolást részesítettek az elismerésben, ők öt hónapon keresztül havi tízezer forint összegű juttatásban részesülnek. Az erről szóló okleveleket az államalapításra emlékező zirci ünnepségen adta át Ottó Péter polgármester és Hédl Evelin, a döntéshozó bizottság alelnöke.
A díjazottak: Ábrahám Gábor Zoltán, Balogh Péter Dániel, Berkes Mihály, Bolla Zsófia Zorka, Buda Tekla, Finta Zsuzsanna, Földesi Benedek, Germán Jázmin, Gombor Lilla, Hamvasi Gréta Virág, Józsa Léna, Kaszás Réka, Kitzvéger Nikolett, Kokas Nóra, Kovács Blanka, Kovács Kata, Kovács Noel, Kovács Zalán, Kutasi András, Lajtafalvi Eszter, Léber Zsóka, Lingl Nóra, Nagy Beatrix, Nick Regina Lili, Palánkai Hanna Dóra, Palánkai Tünde Orsolya, Rátódi Ildikó Katalin, Ruttkay-Miklián Emma, Sasvári Levente Balázs, Takács Dorka, Tátrai Nóra Hanga és Tribel András. A diákok fele helyben tanul, tizenegyen a vármegyeszékhelyen, van, aki Győrben, Székesfehérváron vagy Budapesten. Többen közülük már komplex nyelvvizsgával rendelkeznek és tíz diák kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában