Pápa jó példa

2023.08.30. 16:04

Reformokat sürget az egészségügyben Komáromi Zoltán

Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót a párt pápai irodája előtt.

Haraszti Gábor

Komáromi Zoltán (j) lakossági fórumot tartott Pápán Grőber Attila helyi elnök meghívására

Forrás: Molnár Bálint

Komáromi Zoltán egészségügyért felelős árnyékminiszter Grőber Attila helyi elnök meghívására látogatott Pápára, az országos és a pápai egészségügyi helyzetet értékelte. A lakossági fórum előtt kiemelte, a város méreténél fogva kulcsfontosságú a magyar egészségügy működése szempontjából.

– Sokszor kapja meg az ellenzék azt a méltatlan vádat, miszerint mi a kisvárosi kórházak bezárására törekszünk. Pápa jó példa arra, ha egy kórház megfelelő portfólióval áll a betegek rendelkezésére, akkor 30-60 ezer embernek tud olyan biztonságot adni, hogy az ott élők minél kisebb egészségkárosodással legyenek túl az esetleges megbetegedéseiken. Az elmúlt tíz, tizenöt évben nagyon lecsökkent az egészségügyi szakemberek száma, rengetegen mentek külföldre, sokan vállaltak magánpraxist, az utánpótlás pedig nagyon szerény, hiszen a főiskola, egyetem elvégzése után a fiatalok rögtön otthagyják az állami egészségügyet.

Az árnyékminiszter szerint a legnagyobb probléma, hogy nincs elég szakdolgozó, nővérek nélkül pedig nincs egészségügy. A DK tervei szerint 2026-ban az egészségügy megújítását a települési önkormányzatokkal, a lakossággal és a szakmával együttműködve kell megvalósítani. Komáromi Zoltán a háziorvosi ellátásról is beszélt, szerinte a 6400 praxisból 750 betöltetlen. – Van tervünk arra, hogyan fogjuk az egészségügyet rendbe hozni, ehhez viszont konszenzusra van szükség – emelte ki a politikus. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában