Elismerés

2023.08.29. 20:00

Vármegyei elismerés a rendezett városért

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése Pénzügyi, Területfejlesztési és Területrendezési Bizottsága idén is megrendezte „A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” közterület szépítési versenyt. A díjazottak között Pápa és Magyargencs is megtalálható.

Haraszti Gábor

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat önként vállalt feladataként szervezi meg közterület szépítési versenyt

Fotó: Cseh Zoltán / veol.hu

Immár 21 éve a Veszprém Vármegyei Önkormányzat önként vállalt feladataként szervezi meg közterület szépítési versenyt, melynek célja, hogy a települések közterületeinek megjelenése esztétikus, a közterületek gondozása folyamatos legyen. 

Az idei megmérettetésre 56 önkormányzat – öt város és 51 község – nevezett. A bizottság tagjai egy meghatározott szempontrendszer szerinti értékelése alapján 2023-ban 34 település kapott kiváló minősítést, 22-nek pedig eredményes minősítéssel ismerték el környezetszépítő munkáját. 

Pápa városa az idei évben is részt vett a megmérettetésen és ezúttal is kiváló minősítést szerzett. Mellette a térségből Magyargencs nyerte el újonnan a Veszprém Vármegye Virágos Települése címet, amit azok az önkormányzatok érdemelhetnek ki, melyek az értékelés során három egymást követő évben kiváló minősítést szereznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában