Adomány

2023.09.05. 14:00

A veszprémi mentők munkáját segítik a jótékony motorosok

A Veszprémi Motoros Egyesület tevékenységének immáron fontos részét képezi a jótékonykodás. Hétvégén a – „Motorozz, Játssz, Segíts!” mottóval életre hívott – X. Snóbli túrájukat rendezték meg, ahol természetesen nem feledkeztek meg az adakozásról: ezúttal a helyi mentők munkáját segítik majd két navigációs készülékkel.

Király Ferenc

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A nonprofit szervezet éppen tíz éve alakult meg, egy nagyjából 30 fős, főként a régi kétkerekűekért lelkesedő baráti társaságból. Azóta általában két nagyobb eseménnyel hívják fel magukra a figyelmet: a nyár eleji, ezreket vonzó veterán motoros találkozójukkal és börzéjükkel a Veszprém Aréna szomszédságában, illetve az ilyenkor íródó túrájukkal. Ezen túlmenően, amikor csak tehetik, rendszeresen támogatnak arra rászoruló személyeket és intézményeket. A Tüzér utcai Fenyveserdő Otthon gyermeklakóit gyakran lepik meg különböző ajándékokkal, de segítették már a szintén a vármegyeszékhelyen található Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézményét, a Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályát is, mint ahogy egy balesetben megsérült motoroshölgy gyógykezeléséhez is hozzájárultak. Néhány éve egy veterán motorkerékpárt restauráltak, és a muzeális értékű jármű eladásából befolyt majd’ hárommillió forintot rászoruló fiatalok nevelési költségeinek támogatására fordították. Mint megtudtuk: az idei seregszemléjükön a több mint 200 résztvevő minden egyes helyszínen húzott egy lapot a magyar kártyából, majd a veszprémi célban összeszámolták azok összegét és eredményt hirdettek.

– Szerencsére sok motorozni szerető vállalkozó patronálását élvezzük – mondta Neumann Ferenc, az egyesület elnöke. – A tagdíjakból, az adományokból, valamint az eseményeink bevételeiből arra érdemes személy, vagy intézmény pártjára kelünk. Második éve a helyi mentőkre esik a választásunk, már csak amiatt is, mert több tagunkat ért már közlekedési baleset, és olyankor különösen nagyra értékeltük a gyors és szakszerű munkájukat.

A klub tagjai remélik, hogy a mentők a megvásárlandó navigációs eszközöknek majd hasznát veszik, bár mindenki mással karöltve annak örülnének a legjobban, ha az eset-, vagy rohamkocsik sofőrjeinek minél ritkábban kellene azok segítségére támaszkodni – s az útjáról mindenki időben, épen és egészségesen hazatérne. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában