Településbemutató

2023.09.10. 11:00

Ábrahámhegy igazi csodahely, ahol a természeti adottságok a pihenni és kirándulni vágyóknak egyaránt kedveznek

A Balaton több mint egy kilométer hosszú partszakasza tartozik Ábrahámhegyhez, amely jelentősen fellendíti nyáron a helyi turizmust.

Forrás: MW

Emellett számos pincészet, borász lelt otthonra a faluban. A szőlőhegyek, lankás, dimbes-dombos, erdős, fás részek a kirándulók kedvenc útvonalai. Mellettük a túrázók is előszeretettel jönnek a településre vagy épp innen indulnak el az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő Káli-túrára. A Burnót-patak mentén végighaladva egy római alapokra épült vízimalmot találhatunk, amely ma már műemlék jellegű épület lakóház funkcióval. A gyönyörű kilátásért, panorámáért pedig érdemes ellátogatni a Bök-hegyi kilátóba. A falu kiállításokkal, különböző programokkal adózik a kultúra előtt. A látvány és a kulturális, szórakoztató rendezvények mellett harapni is kell egy jót, így a Barna Borozó vagy a Lacus Pelso Pizzéria és Söröző megoldás lehet a korgó gyomorra. A Borozóban kemencében sült finomságok, sütemények és egyedi, különleges langalló, míg a pizzériában a környék legfinomabb pizzái várják a vendégeket. A községben nagy hagyománya van a halászléfőző versenynek és horgásztalálkozónak, aminek messzi tájakról is akadnak résztvevői. Közkedvelt még az augusztusi Bornapok és az őszi Murcifesztivál, ahol igazi dínomdánom várja az érdeklődőket. 

Smidhoffer Eszter 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában