A testvértelepülésről érkeztek

2023.09.01. 15:00

Erdélyi gyerekek nyaraltak Gógánfán

Az Erdélyben lévő Szilágyzoványból érkező gyerekek töltöttek néhány felejthetetlen napot Gógánfán a testvértelepülési kapcsolatnak köszönhetően.

Szijártó János

A Gógánfán nyaraló szilágyzoványi gyerekek Nagy Márta (bal oldalon) polgármester asszonnyal

Forrás: szervezők

A vendégek tanítónőjük, Nagy Helga vezetésével érkeztek, a Ciberke néptáncegyüttes táncosaiként. A házigazdák nevében Nagy Márta gógánfai polgármester fogadta az eleinte kissé megilletődött gyerekeket, ám az első percek megilletődöttsége után hamar oldódott a hangulat. 

Az itt töltött napok eseménydús programot tartogattak a szilágyzoványi gyerekeknek, azon túl, hogy fellépőként ők is részt vettek a falunapi kulturális műsorban. Megismerkedtek Gógánfa nevezetességeivel, látták a Marcal folyót, az itteni római katolikus templomot, a kápolnát, a ma iskolakét nűködő Külley-kastélyt. 

A nyaralás magába foglalt egy keszthelyi kirándulást, a sümegi vár meghódítását, a hozzá kapcsolódó bemutatókkal együtt, és még egy balatoni fürdőzést is. Kiscsőszre is ellátogattak a gyerekek, ahol bepillantást nyerhettek a Táncművészeti Egyetem éppen akkor ott zajló próbájába. A finom ebéd után táncház, a mezítlábas tanösvény kipróbálása és a lovaskocsikázás jelentett élmény a csoport tagjainak. 

A búcsú természetesen a mielőbbi viszontlátás reményében történt ezúttal is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában