Fejlődés

2023.09.27. 14:00

Hatalmasat lépett előre Nagydém

A települést az elmúlt négy évben százmillió forintot meghaladó pályázati támogatásokból korszerűsítették. A Magyar falu programnak köszönhetően megújult az orvosi rendelő és a játszótér, korszerűsítették az óvoda épületét.

Haraszti Gábor

Több beruházás is megvalósult a településen

Fotó: Haraszti Gábor

Nagydémnek – sok más kistelepüléshez hasonlóan – önerő hiányában csak a Magyar falu program ad lehetőséget a fejlődésre. Kálmán Andrea polgármester a beruházások kapcsán nyújtott segítségéért köszönetét fejezte ki Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, akinek meg is mutatta az eddig befejeződött projekteket, ezt követően pedig egyeztettek az előttük álló feladatokról.

Nagydémnek – sok más kistelepüléshez hasonlóan – önerő hiányában csak a Magyar falu program ad lehetőséget a fejlődésre, mondta Kálmán Andrea polgármester
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

– Az elmúlt időszakban felújítottuk az orvosi rendelőt, orvosi eszközöket szereztünk be. Megépült a temető kerítése és járdái, modernizáltuk az óvoda épületét, a játszóudvarba a mai kor elvárásainak megfelelő, minősített játszótéri eszközök kerülhettek. A közösségszervezéshez kapcsolódóan eszközöket szereztünk be, új busszal gazdagodott a falu – sorolta a beruházásokat a település polgármestere. – Közintézményeink közül az óvoda épületének és a játszóudvarnak fontos szerepe van, úgy, ahogy az ott felnövekvő generációnak is a falu jövőjében. Így már megfelelő környezetet tudunk  biztosítani kiváló óvodapedagógusaink munkájához és a gyermekek fejlődéséhez.

A polgármester hozzátette, vannak még hátra fontos, megoldásra váró fejlesztések, ezek közül az egyik legfontosabb a Kossuth utca útburkolatának felújítása és járdák építése. 

Látványosan fejlődik a falu
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

– Folyamatban lévő pályázatunk a kultúrház kerítésének felújítása. Ehhez – szintén pályázati forrásból – helyi építési szabályzat készül, amely reményeink szerint elérhetővé tesz más pályázati lehetőségeket is. Az összetartás, segítőkészség adott a lakosság részéről, bármikor számíthatunk segítő kezekre. Szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik társadalmi munkában, idejüket, energiájukat nem sajnálva járdákat építettek, és a szülőknek, akik az óvodaudvar kivitelezésének előkészítésénél segítettek – mondta a falu vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában