Összefogás

2023.09.13. 07:00

Idén is öröm lett az iskolakezdés

Iskolakezdési támogatást, tanszer- és eszközcsomagokat gyűjtött a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász. Az adományokból beszerzett csomagokat szeptember 12-én áldották meg és adták át a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Benkő Péter

Brányi Mária szerint nincs nagyszerűbb dolog, mint szeretni és adni

Fotó: Benkő Péter

Az eseményen jelen volt Polgárdy Imre, Veszprém Vármegye Önkormányzatának elnöke, aki Wass Alberttől idézett, miszerint a legnagyobb kincs, amit a Jóisten teremtett, a jóság, a szeretet és a békesség. Ezzel a hárommal sáfárkodik mind a Veszprém-Főegyházmegyei, mind a Katolikus Karitász. Elmondta, büszkék lehetünk, hogy vármegyénkben sok ember jó szívvel adakozik.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere örömtelinek nevezte, hogy a városban segítik egymást az emberek. Nincs nagyszerűbb dolog, mint szeretni és adni, mondta, és utalt mindazon civil szervezetekre, egyházi közösségekre, akik ebben tevékenyen részt vesznek, kifejezve örömét, hogy nagy számban vannak jelen ezen közösségek a városban.

Ghiczy László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója konkrét számadatokkal támasztotta alá a program sikerét. Immár 13. éve hirdeti meg a Katolikus Karitász a Legyen öröm az iskolakezdés című programját. Elmondta, míg néhány éve négyezer, idén már tízezer gyermek elérését tűzték ki célul országos szinten, ez köszönhető a növekvő adományoknak, kollégáik önzetlen, áldozatkész munkájának. Idén a Főegyházmegyében 16 településen segíthettek 529 gyermeknek 2,65 millió forint értékben, vásárlási utalványok, iskolaszerek átadásával. Bíznak benne, a jövőben még szélesebb körben elérik a rászorulókat.

Ugyancsak a köszönet hangján szólt Eveli Péter iskolaigazgató, elmondva, a tanintézményben évente öt-tíz tanulót tudnak támogatni évkezdéskor, ünnepekkor és szükség esetén. Nagy segítség ez, amelyet az igazgató megköszönt a Karitásznak és a támogatóknak. 

Csernay Balázs, az iskola lelki igazgatója az egyik legfontosabbat, a Jóisten áldását kérte az eszközökre. Motiválja tehát ez a tanulókat, hogy tehetségüket minél jobban kamatoztathassák. Az adományok megáldása és a tanulóknak való átadása után Szerdahelyi Luca és Imre Sára, az iskola két tanulója énekelt, illetve verset szavalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában