Tűzoltók javára

2023.09.13. 21:00

Jótékonysági autós napot rendeztek Pápán

Közel 600 ezer forint gyűlt össze azon a civil kezdeményezésű jótékonysági autós napon, amelyet a Pápai Ipari Parkban rendeztek. Az esemény kedvezményezettje a Pápa és Környéke Tűzvédelméért 105 Közalapítvány volt.

Haraszti Gábor

Herczeg Balázs vastapsot kapott a bemutatón

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Negyedik alkalommal gyűltek össze az autók, motorok szerelmesei a parkban, ahol a szervezők rengeteg programmal készültek a család minden tagjának. A kisebbeket ugrálóvár, RC modellek bemutatója és szimulátorok várták, a nagyobbak beülhettek a drifttaxiba, kibérelhettek egy 200 millió forint értékű Maserati MC20-at vagy épp egy 100 millió forintnál is többet érő Ferrari Romát. Réthi Imre és Kovalszki Péter szervezők idén is arra törekedtek, hogy tartalmas napot biztosítsanak azoknak, akiket a benzin gőze megcsapott. 

– Közel három hónap szervezés, utánjárás, utolsó pillanatban történt nehézségek kiküszöbölése után nagy örömünkre ismét egy színvonalas eseményt valósíthattunk meg – fogalmazott Réthi Imre. – Úgy gondolom, hatalmas összeget sikerült összegyűjteni, hiszen 584 ezer forintot tudtunk átnyújtani az esemény végén Horváth Sándor tűzoltó­parancsnoknak. Köszönjük mindenkinek a részvételt és a segítséget, hálásak vagyunk a driftes csapat minden tagjának a felajánlásért, no meg azért, mert a hőségben is szórakoztatták a vendégeket. Biztos vagyok benne, hogy mindenki új élménnyel tért haza – tette hozzá a szervező. 

Az egyik leglátványosabb produkció Herczeg Balázs „Mókus” motoros street figh­ter bemutatója volt. A stunt riding motorsport egyik kiemelkedő, ikonikus alakja számos hazai és nemzetközi versenyen mutatta meg magát, nem is akármilyen eredményekkel: többszörös magyar bajnok, emellett világbajnoki első és második helyezésekkel, valamint street freestyle Európa-bajnoki első hellyel büszkélkedhet, továbbá rendszeresen tart bemutatókat a nézők legnagyobb örömére. Pápán is elképesztő mutat­ványokat láthattak tőle a lá­togatók. 

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Úgy gondolom, az áprilisi eseményünk után a mostani is sikeres volt, és egy rövid pihenőt követően elkezdjük szervezni a következő autós napot, amire próbálunk új dolgokat kitalálni, hiszen fontosnak tartjuk a megújulást. Egy biztos, rajtunk nem fog múlni, hogy a következő rendezvényünk is legalább ilyen látogatott és eseménydús legyen – mondta Kovalszki Péter szervező. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában