Testkultúra

2023.09.09. 13:00

Közel tízmillió forint értékű sporteszköz-beruházás a VSZC intézményeiben

"Jó szakembert képezni megfelelő fizikai állapot nélkül lehetetlen". Ennek tudatában a 2022/2023- as tanév végén a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) felmérte intézményeinek sporteszköz-igényeit, hogy a testkultúra területén még hatékonyabban neveljék a diákokat, derült ki a Centrum szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Juhász-Léhi István
Sporteszköz átadása a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumban
Forrás: Veszprémi Szakképzési Centrum

Az oktatáshoz szükséges szakmai anyagok beszerzése mellett sporteszközök vásárlására is van lehetőség év közben, de ezúttal egy nagyobb beruházásra nyílt lehetőség. A fókuszban a mindennapi testnevelésórán, szabadidős foglalkozáson használható, és a minőségi oktatást elősegítő, színesítő kis értékű használati tárgyak beszerzése állt.

A szaktanároktól beérkezett igények alapján a Veszprémi Szakképzési Centrum hét intézményében a testnevelés tantárgy minőségibb oktatásának elősegítésére 9 959 782 forint értékben szereztek be eszközöket. Kiszállításukat az első tanítási héten végezték el, hogy a diákok minél előbb élvezhessék használatukat. Az iskolák más mellett pingpongasztalokat, tornaszekrényeket, zsámolyokat, padokat, korlátot, palánkot, mezeket, pingpong- és tollasütőket, kézi-, kosár-, foci- és röplabdákat, lábtenisz állványt, magasugró állványt, magasugró lécet, bosut, fittballt, ugrókötelet, kislabdákat, szivacslabdákat, csocsóasztalt és biliárdasztalt vettek át az elmúlt napokban.

A szakképzésben mindennapos élményalapú oktatás természetesen nemcsak a szakmai órákra, hanem a közismereti, így a testnevelésórákra is vonatkozik, amit az új eszközök kiválóan szolgálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában