Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda

2023.09.26. 11:00

Letette esküjét az új intézményvezető

Ünnepi istentisztelet keretében tette le intézményvezetői esküjét a várpalotai Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda vezetője, Szőllősyné Lassu Zsuzsanna, aki édesanyja, Lassu Tamásné munkáját folytatja a nevelési intézmény élén.

Szabó Péter Dániel

Szőllősyné Lassu Zsuzsanna (jobbra) teszi le esküjét a várpalotai evangélikus templomban

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Várpalotai Evangélikus Egyházközség családi liturgiáján Zsednai Józsefné lelkész úgy fogalmazott: az új vezető beiktatása bizonyítéka annak, hogy az Úristennek 33 év után is van terve az óvodával.

A szertartáson Zsednai Józsefné a nevelési évre kért erőt és áldást az Úrtól a gyerekek, szülők, óvodai dolgozók, pedagógusok és hitoktatók részére, majd a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda új vezetőjét mutatta be hivatalosan a gyülekezetnek. Elmondta, a presbitérium a szabályosan lefolytatott eljárás után Szőllősyné Lassu Zsuzsannát választotta meg az óvoda vezetőjének, és az evangélikus egyház rendje szerint, a liturgia keretében most beiktatják hivatalába. 

Szőllősyné Lassu Zsuzsanna elmondta, mindig is szeretett a gyerekekkel foglalkozni, könnyen megtalálja velük a közös hangot. Nem volt tehát kérdés, hogy milyen pályát választ.  A Soproni Egyetem óvodapedagógusi szakán szerzett diplomát, majd a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvodában kezdett dolgozni. Mintegy tizenöt évnyi munkatapasztalat lehetővé tette számára, hogy gyakorlatot szerezzen és mélyebben belelásson az óvodában folyó magas színvonalú munkába. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában