Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda

2023.09.26. 11:00

Letette esküjét az új intézményvezető

Ünnepi istentisztelet keretében tette le intézményvezetői esküjét a várpalotai Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda vezetője, Szőllősyné Lassu Zsuzsanna, aki édesanyja, Lassu Tamásné munkáját folytatja a nevelési intézmény élén.

Szabó Péter Dániel

Szőllősyné Lassu Zsuzsanna (jobbra) teszi le esküjét a várpalotai evangélikus templomban

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Várpalotai Evangélikus Egyházközség családi liturgiáján Zsednai Józsefné lelkész úgy fogalmazott: az új vezető beiktatása bizonyítéka annak, hogy az Úristennek 33 év után is van terve az óvodával.

A szertartáson Zsednai Józsefné a nevelési évre kért erőt és áldást az Úrtól a gyerekek, szülők, óvodai dolgozók, pedagógusok és hitoktatók részére, majd a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda új vezetőjét mutatta be hivatalosan a gyülekezetnek. Elmondta, a presbitérium a szabályosan lefolytatott eljárás után Szőllősyné Lassu Zsuzsannát választotta meg az óvoda vezetőjének, és az evangélikus egyház rendje szerint, a liturgia keretében most beiktatják hivatalába. 

Szőllősyné Lassu Zsuzsanna elmondta, mindig is szeretett a gyerekekkel foglalkozni, könnyen megtalálja velük a közös hangot. Nem volt tehát kérdés, hogy milyen pályát választ.  A Soproni Egyetem óvodapedagógusi szakán szerzett diplomát, majd a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvodában kezdett dolgozni. Mintegy tizenöt évnyi munkatapasztalat lehetővé tette számára, hogy gyakorlatot szerezzen és mélyebben belelásson az óvodában folyó magas színvonalú munkába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában