Magyar falu program

2023.09.13. 17:00

Megérkezett az új falubusz

A nagydémi önkormányzat a Magyar falu programnak köszönhetően közel 15 millió forintból kilencszemélyes kisbuszt vásárolt. A gépjárművet a helyi búcsú napján Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adta át.

Haraszti Gábor

Bebők Zoltánné falugondnok veszi át a kisbusz kulcsát Kovács Zoltántól

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Magyarország kormánya elhivatott az 5000 fő alatti települések hátrányainak enyhítésében, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutáshoz, és olyan fejlesztések megvalósításához, amelyek vonzóvá teszik a községet az ott élők számára. A Magyar falu programban Falu- és tanyagondnoki autó beszerzése jogcímen 14 980 000 forint támogatással egy Ford Custom típusú kilencszemélyes gépjárművet vásárolt a nagydémi önkormányzat.

Az ünnepélyes átadón Kovács Zoltán elmondta, a kormány továbbra is elkötelezett a magyar vidék fejlesztése és fejlődése mellett. – A Magyar falu programnak köszönhetően 17 milliárd forintból minden harmadik település gyarapodott egy falubusszal az országban, ez 1200 járművet jelent. Veszprém vármegyébe mintegy egymilliárd forint értékben 74 jármű került, a Pápa környéki községek közül 32 önkormányzat jutott kisbuszhoz. Azt gondolom, a számok önmagukért beszélnek – szögezte le Kovács Zoltán.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Kálmán Andrea polgármester az ünnepségen úgy fogalmazott, a modern felszereltségű gépjármű hozzájárul a falugondnoki szolgáltatás biztonságosabb, korszerűbb üzemeltetéséhez. – Bebők Zoltánné falugondnokunk ezzel látja el a szociális étkeztetés házhoz szállítását, az óvodások étkeztetését. Részt vesz a gyermekek utaztatásában tanítási időn kívüli programok, táborok alkalmával. Gyógyszerkiváltásban, orvosi rendelésre való szállításban, egyéb ügyes-bajos dolgok intézésében vehetik igénybe az arra rászorulók. A régi autó értékesítéséből befolyt összeget a falu további fejlesztésére kívánjuk fordítani – tájékoztatta a lakosságot a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában