Tanévkezdés

2023.09.04. 13:00

Nevet változtat a tósokberéndi katolikus általános iskola

Több mint ötszáz gyermek kezdte meg a tanévet a nevét megváltoztató tósokberéndi katolikus általános iskolában.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az alsó tagozatos diákok a tanévnyitó ünnepségen

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A rosszra forduló időjárás miatt az aulába szoruló tanévnyitó ünnepségen az iskola igazgatója, Rieder András elmondta, hogy szeptember elsején 505 gyermek kezdi meg a tanulmányait a szeptembertől többcélú nevelési intézményként működő Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában (SZ.I.K.). Hozzátette, mindez újabb mérföldkő mind a településrész, mind az iskola életében egyaránt. Több mint negyven év elteltével ismét van óvodája Tósokberénd településrésznek az iskolafenntartó Veszprémi Érsekség által támogatott szervezeti átalakulás eredményeként. Ennek köszönhetően az idei évben 100 óvodáskorú és 405 iskolás korú gyermek kezdhette meg a tanévet 62 iskolai és óvodai alkalmazott segítségével. 

Az iskolaigazgató a szülőket arra kérte, bízzanak az iskolában és az óvodában dolgozók szakmai tudásában, és higgyenek gyermekeikben, tartsák a kapcsolatot a tanítókkal, hiszen az eredményes munka és a megfelelő kapcsolat alapja a jó kommunikáció. Az elsős kisgyermekek verseit követően a nyolcadikos diákok a hagyomány szerint megajándékozták az iskolás éveiket kezdő kisdiákokat, majd az alsó tagozatosok rendezett sorokban átvonultak a tósokberéndi katolikus templomba, és részt vettek iskolás életük első szentmiséjén, amelyet Bakos Frigyes esperes plébános, az iskola lelki igazgatója celebrált. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában