A tanár-diák focimeccs volt a csúcs

2023.09.30. 18:00

Sportnapot rendeztek a veszprémi Dózsa-iskolában

Hatodik éve rendezzük meg a sportnapot, ám a mostani – a világjárvány miatt – az ötödik, mellyel az Európai diáksportnaphoz kapcsolódunk, tudtuk meg a startpisztoly eldördülése előtt pénteken a helyszínen Lengyel Károly igazgatótól.

Juhász-Léhi István

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

– Az idén 2023 métert fogunk futni az iskola környékén lévő utcákban. Az első és másodikosok kivételével az egész iskola részt vesz a futáson – mondta a rendezvény előtt. – Ez egy örömfutás, nem verseny a közel négyszáz gyerek számára. 

Utána különböző sportrendezvényeken vehettek részt a gyerekek: sorversenyek és focibajnokság is szerepelt a programban, ám a csúcspont a tanár-diák focimeccs volt, amit nagyon élveztek a küzdő felek és a nézők egyaránt. 

– Ezen a napon délig rendes tanítás van, utána kötetlenebb a foglalkozás, a kollégák is részt vesznek ezeken a sporteseményeken. Ez egy közös, kötetlen délután a gyerekekkel a mozgás jegyében – mondta Lengyel Károly.

A rendezvény nem fejeződött be ezzel, hiszen az intézmény honvédelmi napot tartott délután, amelynek programjában íjászat és kézműves-foglalkozás is szerepelt. Mint kiderült, honvédelmi pályázat keretében két osztályt el tudtak vinni korábban történelmi emlékhelyekre, Pákozdra és a Monostori Erődbe. A sportnapot és futóversenyt harminc pedagógus segítette, míg a környező utcákban a biztonságos futás körülményeit a rendőrség teremtette meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában