Közlekedés

2023.09.18. 11:50

Válaszd a közösségit!

Az Európai mobilitási hét keretében a MÁV-Start és a GYSEV járatain utazók díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat szeptember 22-ig. Ekkor pedig, az autómentes napon a MÁV–Volán-csoport és a GYSEV helyközi járataira megváltható autómentes napijeggyel lehet utazni korlátlanul, az ország bármely területére.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

A közlekedőket arra ösztönzik, hogy az egyéni közlekedési eszközök helyett vegyék igénybe a fenntarthatóbb, zöld közösségi közlekedést. Ehhez kapcsolódva az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezésére ingyenes a kerékpár szállítása az erre alkalmas járatokon. A díjmentes kerékpárjegyek a vasúti pénztárakban, egyéb, fizetős jeggyel együtt az automatákból és az online felületeken, illetve a vonat fedélzetén pótdíj nélkül megválthatók. A kerékpárjegy viszonylata az utas menetjegyének viszonylatával egyezően váltható.

Szeptember 22-én, az autómentes napon a két társaság járatain autómentes napijeggyel lehet utazni, melyek aznap minden online csatornán, jegykiadó automatában, a pénztárakban és a Volánbusz-járatok fedélzeten megvásárolhatók. A kedvezményes napijegy kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe, csak helyközi járatokon. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain, valamint a szükséges helyjegyeket és felárakat is meg kell vásárolni a jegy mellé.

A Volánbusz egyes helyi járatain szintén kedvezmények várják az utasokat, így például Ajkán szeptember 22-ig mindenki díjmentesen utazhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában