Kitűnő közösség

2023.09.29. 13:00

Vidám nyári szezonzárót tartottak Csopakon

Kilenc csapat vett részt a szüreti étkek versenyén a helyi strandon, ahol kitűnő hangulatban zárták a nyári szezont. Ambrus Tibor polgármester is kondér mellé állt, és azt mondta, az esemény a település egyik kiemelkedő rendezvénye. 

Kovács Erika

Jó hangulatban, sokan vettek részt az eseményen

Fotó: Kovács Erika/Napló

Régi hagyománya van a nyár végi rendezvénynek Csopakon, ahol a helyiek találkoznak egymással, a nyaralótulajdonosokkal, és mindenkivel, aki eljön erre a kitűnő eseményre emelte ki Ambrus Tibor. A polgármester beszélt egyebek mellett a kitűnő közösségről, a vendégszerető emberekről, büszkén szólt magas szintű szolgáltatásaikról, mely jellemző a tömegeket vonzó strandra is. Méltatta a nyárzáró gasztroprogramot, amely idén is rengeteg embert vonzott. Kiemelte, a csopakiak egész nyáron nagyon sokat dolgoznak a vendégekért, és többen le sem jutnak a partra. A mostani rendezvény nekik szól, velük együtt rendezi meg az önkormányzat. – A strand zárása utáni hétvégén kitaláltuk a Happy end, azaz boldog befejezés, illetve a Miénk a strand rendezvényt, mely ma már rendkívül színes programot kínál – fogalmazott. Hozzátette, ami a vendégforgalmat illeti, kitűnő nyár volt az idei. 

Remek közösség él Csopakon
Fotó: Kovács Erika/Napló

A mostani vidám, közösségépítő napot gazdag rendezvénysorozat színesíti, így egyebek mellett a civil szervezetek, intézmények részéről a szüreti étkek versenye, valamint főzőverseny, amelynek résztvevői a csülökpörköltön át a bográcsgulyásig mindenféle finomsággal kirukkolnak. Mindemellett részt lehetett venni kézműves foglalkozásokon, eljöttek a kirakodók, világító kívánságtutajokat lehetett készíteni balatoni nádból és rafiából, lehetett jógázni, bemutatkozott a Hullámtörők Taekwondo Klub, mindemellett kitűnő zenés programok szórakoztatták a közönséget. A napot utcabállal zárták. 

Meggyesi Ádám vezetésével egy budapesti csapat csülkös pacalt és csülökpörköltet főzött. – Fantasztikus ez a fesztiváli hangulat, kitűnőek az ételek és a programok, amelyen mások mellett részt vesznek a nyugdíjasok, az általános iskolások, a kertbarátok, valamint az óvoda csapata – hangsúlyozta Ádám. A csapatot elkísérte Zetor, a hosszú szőrű rottweiler kutya is, aki békésen nézte a nagy sürgés-forgást a strandon, és szeretettel fogadta a simogatásokat az idegenektől is. A nyári hőségben a főzések után mindenkinek nagyon jól esett egy-egy csobbanás a Balatonban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában