Becsületes megtaláló

2023.10.04. 13:00

A 82-esre repült a motoros telefonja, véletlen szerencse, hogy visszakapta

"Eplénynél előztek meg motorosok, egyikük hátizsákjából kirepült a telefonja. A 82-esre esett, a szemközti sávba. Mire megálltam és visszamentem érte, áthajtottak rajta. Összetört, de még működött. Véletlen szerencse, hogy pár óra múlva visszaadhattam a tulajdonosának" – mesélte el zirci olvasónk.

Rimányi Zita

Eplénynél vesztette el a Tapolcáról induló motoros a mobilját, Győrben vette észre, Zircig visszajött érte Fotóillusztráció: Rimányi Zita/Napló

Egy múzeumi előadáson találkoztunk olvasónkkal Zircen, aki láthatóan nyugtalan volt. Kiderült az oka: aggasztotta, meg tudja-e keresni a mobil gazdáját, ami egy órája került hozzá. Ugyanis egy kimondottan drága darabról volt szó, és belegondolt, neki mennyire hiányozna a sajátja, ha elvesztené. Próbáltunk neki tanácsot adni, beszéltünk arról, mi a hivatalos út ilyenkor, de arra jutott, ha az interneten meg is osztja a telefon fotóját, leírja mellé a megtalálása történetét, akkor is kicsi az esély arra, hogy elolvassa azt a tulajdonosa. Olyan sokan használják a 82-est Veszprém és Győr között, különböző irányokban letérve arról, bárhonnan érkezhetett a motoros.

Mégis szinte csodával határos módon megoldódott az eset. Olvasónk az említett múzeumi előadás után Zirc központja felé indult és az apátsági sörház előtt három motorost látott, akik kerestek valamit. Megkérdezte tőlük, mit és amikor azt mondták, egy telefont, odaadta az általa talált tárgyat. A gazdája azonnal fel tudta oldani a védőkódot, így biztos lehetett benne olvasónk, hogy nem illetéktelenhez került. Kiderült, hogy a motorosok Tapolcáról indultak, Győrből fordultak vissza, ott vette észre egy benzinkútnál egyikük, hogy nincs meg a telefonja. Az enyhe kifejezés rá, hogy hálás volt a becsületes megtalálónak. Még akkor is, ha biztosan eléggé megsérült a készülék. Viharvertté vált, aszfaltra csapódott, de egy kis kanyarral visszavezetett az útja ahhoz, akinek olyan fontos adatai vannak rajta. 

Mit tehetünk, ha hasonló helyzetbe kerülünk, mint zirci olvasónk? Utánajárunk és külön cikkben megírjuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában