Látni kell

2023.10.20. 15:11

A bakonyi buszmegállók csodájára járhat a világ: egyik különlegesebb, mint a másik +fotók

Régi asztallal, hokedlikkel, paddal rendezték be a lókúti buszmegállót, kiakasztották falára a hímzett kalauzt, a bolondos buszozó Emeséről szóló falvédőt. Bakonybélben a várakozó utasoknak szánt hely olyan, mint a tájház boltíves, oszlopos tornáca.

Rimányi Zita

„Emese most már indul a buszod/Menj haza szépen, látszik, hogy tudod/Hogy meg vagy bolondulva/S holnap ne gyere újra, ne gyere újra” – olvasható a lókúti buszmegállóban lévő falvédőn. Azt nem tudjuk, kiért bolondul ez az Emese, de bőszoknyás, csizmás, hosszú copfos alakja mellé hímezték a bajszos kalauzét. Raktak ide még csipkedíszes polcokat, szárított levendulacsokrokat. A fotóink erről a nyáron készültek. Jó lehet itt várakozni, leültünk mi is kicsit, pedig autóval voltunk. 

Akárcsak Bakonybél központjában, ahova a régi romos buszmegálló helyére egy, a faluban élő építészmérnök, Verla József tervezett újat. Olyannak álmodta meg, hogy rímeljen a közelben lévő tájház boltíves, oszlopos tornácára, tudtuk meg egy helybelitől, Felföldi Andreától, aki képet is küldött a szép épületről, amit szívesen lefotóznak a turisták, s azok is behúznak kicsit ide, akik nem akarnak még a faluból hazamenni.Olvasónk, Felföldi Andrea küldött nekünk fotókat a különleges megállóról.

A lókúti, a bakonybéli... Folytassa a különleges buszmegállók sorolását! Olvasóink elküldhetik fotóikat a [email protected]  e-mail-címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában