Házi kedvencek

2023.10.06. 07:00

Áldást kaptak: kisállatokat vittek a füredi plébániához

Fodor János plébános megáldotta a kisállatokat a füredi római katolikus templomnál október 4-én, szerdán, az állatok világnapján, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje előtt is tisztelegve.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos

Megtelt a templom előtti tér, ahová egymás után érkeztek az emberek, köztük sok család kisgyermekkel, és hozták házi kedvenceiket, így kutyákat, macskákat, különféle madarakat, hogy áldást kapjanak rájuk a plébánostól az állatok világnapján. 

– Assisi Szent Ferenc legendájából tudjuk, hogy olyan farkassal találkozott, amitől mindenki rettegett, ő pedig és megszelídítette. Így békét teremtett, és nemcsak az állatok, hanem a körülötte lévő emberek is beszélni kezdtek egymással – érvelt Fodor János plébános az áldás mellett. Hozzátette, mindannyian keressük a békét, a szavakat, melyekkel közelebb hozzuk a természetet, mert akkor rátalálunk a belső harmóniára. Assisi Szent Ferenc ünnepe ezt a belső harmóniát tudja nekünk odaajándékozni. Az állatok rengeteg örömet, bátorítást és erőt adtak az embereknek, a családoknak. 

– Legyünk hálásak, hogy az Isten teremtett kisállatokat, és gondjainkra bízta, ezzel segíthetjük őket, ahogy ők is segítenek bennünket. Fontos, hogy megköszönjük a létüket, a hála járja át a lelkünket, és ne csak a hétköznapokon figyeljünk rájuk, a világnapjukon ünnepeljük is őket – vélekedett Fodor János plébános. 

Méltatta az eseményt Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, az Észak-balatoni Ebmentő Egyesület tagja, a helyi menhely önkéntese, aki kutyájával, Kontival, a mentett drótszőrű foxival érkezett. Az emberek arról beszéltek, hogy náluk családtag a házi kedvenc, a gyerekeknek pedig élményt ad, hogy velük együtt élhetnek. Hangsúlyozták, a házi kedvencekkel együtt egész évben megérdemlik a figyelmet és törődést a házi- és a haszonállatok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában