Gondoskodó szeretet

2023.10.14. 15:00

Állatmenhelyre látogattak a vaszari, alsós tanulók

A vaszari Ihász Gábor Általános Iskolában az állatok világnapjához kötődően gyűjtést szerveztek. A felhívásra majdnem 40 család küldött állateledelt és tisztítószereket, melyeket a diákok személyesen vittek el a Második Esély Állatmentő Csoporthoz.

Haraszti Gábor

Állateledelt és tisztítószert vittek a vaszari diákok Fotó: iskola

A jótékonysággal egybekötött kirándulás keretében a lelkes csapatot Murai Lajosné Ibolya nagy szeretettel fogadta, és az alsó tagozatos gyermekeket körbevezette a területen. 
– Tanulóink kérdezhettek és megismerhették a befogadott állatokat, némelyiküket meg is simogathatták – mesélte Polhammerné Frend Adrienn, az iskola igazgatója. – Megható pillanatoknak is tanúi lehettünk, a gazdátlan kedvencek mellett a sérült vagy beteg állatok különösen megérintették kis nebulóink lelkét. A kezdeményezés szorosan illeszkedik iskolánk környezeti nevelésének átfogó céljaihoz. Arra törekszünk, hogy elősegítsük a tanulók környezettudatos magatartásának, életvitelének kialakulását annak érdekében, hogy a felnövekvő nemzedék képes legyen a környezeti válság elmélyülésének megakadályozására, elősegítve az élő természet fennmaradását és a társadalmak fenntartható fejlődését. Emellett a szeptember elsejétől érvényes Örökös Ökoiskola cím megőrzését kívánjuk megvalósítani változatos, tartalmas programokkal, elkötelezett és következetes módon – vázolta a célokat az igazgató.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában