Segítettek

2023.10.15. 15:35

Jószolgálat, egészség, barátság: jótékonysági kutyás futást szerveztek a Somlón

A felelős állattartást és az állatvédelmet kísérő összefogás céljából szervezték meg az első kutyás futást a Somlón. Ezt emelte ki köszöntőjében a szervező Molnár-Földvári Viola kutyakozmetikus, állatmentő, aki a Kollár Mihály vezette Sportolj 6 lábon Egyesülettel és a Vizsla Kalandorok nevű baráti csoporttal rendezte meg az eseményt, amelynek fő támogatója a somlójenői Tornai Pincészet volt.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos

A résztvevők a pincészettől rajtoltak és oda érkeztek vissza. A bevételt a devecseri Meggyeserdei Menedék árva állatainak ajánlották fel. Elégedettek voltak a szervezők a kutyával érkezett nevezők számával, ugyanis az első somlói kutyás futásnál 160-an érkeztek az egész országból, és velük tartottak családtagjaik, ismerőseik, barátaik. Így nagyon sokan eljöttek a vidám hangulatú eseményre, megtöltötték az emberek a Tornai Pincészet környékét. A kutya nélkül érkezők sem maradtak ki a sportos programból, ők vezetett hegyi túrán vehettek részt, megismerve a hegy kivételes szépségét, értékeit.

Kollár Mihály, Tornai Tamás, Molnár-Földvári Viola és Minárcsik Sándor az első somlói futáso
Forrás: szervezők

Mutatja a résztvevők sokszínűségét, és sportosságát, hogy a legfiatalabb futó, Vajai Aliz négyévesen már az öt kilométeres távra vállalkozott, a legidősebb a 79 éves Pálmai Judit tíz kilométeren szállt versenybe. Molnár-Földvári Viola ötletét a Tornai Pincészet főtámogatóként karolta fel, amelyhez csatlakoztak a somlói gazdák, mások mellett a Barcza Pincészet, a Somlói Vándor Pince és a Tomcsányi Családi Birtok. A rendezvénnyel két fő célja volt a szervezőknek: támogatni a Minárcsik Sándor által alapított és jelenleg is vezetett Meggyeserdei Menedék Alapítványt, valamint példát mutatni felelős állat-, és kutyatartásból. 

Forrás: szervezők

A szervezők az esemény teljes bevételével az alapítványt támogatják. Az öt és tíz kilométeres kijelölt pályát gyönyörű napsütéses időben teljesíthették a versenyzők. Futás közben gyönyörködhettek a Somló és környezetének szépségében, megismerkedhettek a támogató borászatokkal. A célként kijelölt, nemrég Magyarország legszebb szőlőbirtoka címmel elismert Tornai Pincészet teraszán a díjkiosztás után élvezhették a résztvevők a nyáriasan meleg szép őszi időt.

A verseny díjazottjai:10 kilométeres távon, korcsoportonként: 50 éves és afeletti kategóriában első helyezett lett Tóth Csilla (Budapest), a 31-50 évesek között az első Danics Krisztián (Ajka), a 19-30 éves korosztályban első helyen végzett Recsetár Dávid (Duka). Öt kilométeres távon korcsoportonként az 50 éves és ennél idősebb kategóriában Csima Szilárd (Kisbér), a 31-50-esek között Borbély István (Ajka), a 19-30 évesek mezőnyében Gecző Attila (Győr) végzett az első helyen. A 18 év alattiak közül első helyezést érte el a négy éves Vajai Alíz (Ajka-Bakonygyepes). 

Forrás: szervezők

Tornai Tamás lapunknak azt mondta, nem volt kérdés számára, hogy azonnal csatlakozott az eseményhez, mert szívügyének tekinti a felelős állattartást és állatvédelmet is. Minárcsik Sándor, a devecseri menhely alapítója és vezetője, ahol házi kedvenceket és haszonállatokat is befogadnak, megmentenek, meghatottan nyugtázta a jótékony rendezvényt. Kiemelte, nekik minden fillér ajándék, és magát az életet jelenti, ahogy szlogenjük is jelzi: "Itt minden élet számít". 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában