Máté súlyos betegséggel küzd

2023.10.24. 17:30

Közel másfél millió forintnyi adomány gyűlt össze a hétéves várpalotai kisfiú megsegítésére

Közel másfél millió forintnyi adomány gyűlt össze azon a jótékonysági esten, amelyet a Nepomuki Szent János-iskola szervezett a leukémiával küzdő hétéves várpalotai kisfiú, Szabó Máté és családja megsegítésére a Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

Szabó-Juhász Mária, a leukémiával küzdő Máté édesanyja és Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, mire képes. Ők közvetlen környezetüknek szeretnének segítségére, hasznára lenni. Most egy ilyen összefogásnak vagyunk részesei, egy családért mozdult meg a városunk – fogalmazott az est háziasszonya, Lantos Erika, aki ifjú, ám annál ügyesebb műsorvezető társa, Tubákos Máté társaságában konferálta fel a produkciókat a vár zsúfolásig megtelt rendezvénytermében.

– Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, s meglátja, milyen sokan odaállnak mellé – mondta el Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere. Az est fővédnöke példaértékűnek nevezte azt az összefogást, ami az elmúlt hetekben kialakult Várpalotán a Szabó család megsegítése kapcsán. A városvezető jelképesen átadta Szabó-Juhász Máriának, Máté édesanyjának azt a közel másfél millió forintot, amit a közelmúltban rendezett jótékonysági kávézáson, illetve az azzal egyidőben rendezett XXXVI. Várpalotai Félmaraton futóverseny gyűjtöttek a nemes célra.

Az estet szervező Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola (ebben az intézményben tanít az édesanya, Szabó Juhász Mária, s ide nyert felvételt Máté is, ám még nem tudta elkezdeni tanulmányait – a szerző) nevelőtestülete nevében Palkovics Ágnes igazgatónő hangsúlyozta, az elmúlt hetekben megvalósult összefogással „példát mutatunk gyermekeinknek és környezetünknek, hogy a világból még nem veszett ki a jó”.

A folytatásban a színvonalas produkcióké volt a főszerep a Gyermekek a gyermekekért címmel meghirdetett esten, amelyre az önkormányzati képviselők és a városi intézmények vezetői mellett ellátogatott Dékány Sixtus emeritus apát, a Veszprémi Főegyházmegye oktatási vezetője, valamint Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője is.

A Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda Bárány csoportjának előadásában egy bibliai történet feldolgozását láthatta a közönség, az Inotai Tagiskola harmadik osztályos tanulója, Varga Imre verset szavalt, a Flash Dance tánccsoport pedig két színvonalas produkcióval fokozta a jó hangulatot.

Mátrai Balázs (jobbra) tanítványaival, Tamás Natalival, Halasi Zsomborral és Kiss Milánnal lépett a közönség elé
Fotó: Szabó Péter Dániel

Stadler Dávid, a Nepomuki Szent János iskola nyolcadikos diákja zongorán játszott, csakúgy, mint a Thuri gimnázium 9. osztályos tanulója, Balogh Panna. A Pueri Castelli Gyerekkórus vidám dalokat énekelt, de nagy sikert aratott a zeneiskola Tánczos Nikoletta, Vaczula Luca és Lantos Ádám alkotta kamaracsoportja és a Thuri Gitárzenekar is. A csoportban Mátrai Balázs lépett a közönség elé tanítványaival, Tamás Natalival, Halasi Zsomborral és Kiss Milánnal, hogy utóbbi Hajnali vágy című darabját együtt adják elő. Az estet a Thuri György Gimnázium néptánccsoportjának fergeteges előadása zárta.

A rendezvényen, a közönség előtt adta át Sárközi Zoltán a nemes cél érdekében licitre ajánlott mezt Farkas Kiscsünt Attilának, aki 40 ezer forintot ajánlott a Telekom Veszprém kézilabdacsapat játékosok által dedikált dresszéért. Bejelentette, hogy felajánlja a sportrelikviát a Barát a Bajban Alapítványnak, mely szintén a Szabó család támogatására licitálásra bocsájtja a mezt.

A rendezvény ideje alatt Somogyvári Patrícia „sütikommandója” íncsiklandó finomságokkal várta az estre érkezőket, a bevételt ők is teljes egészében a bejáratnál kihelyezett adománygyűjtő ládába helyezték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában