Eldördült a startpisztoly

2023.10.17. 19:58

Már lehet jelentkezni a februárban induló felsőoktatási képzésekre

Aki lemaradt, nem feltétlenül marad ki, hiszen lehetősége van arra, hogy februárban megkezdje az áhított szakon egyetemi vagy főiskolai tanulmányait.

Hankó András

Jó tudni azonban, hogy alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést ilyenkor csak korlátozott számban és önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg az intézmények. Aki ezt vállalja, érettségi bizonyítványt kell felmutatnia. Az őszi felvételi időszak elsődlegesen a mesterképzési szakokra jelentkezőknek szól. Itt állami ösztöndíjas és önköltséges formák egyaránt rendelkezésre állnak. A jelentkezőkkel szemben támasztott alapfeltétel, hogy legkésőbb 2024 januárjáig szerezzék meg az előírt felsőfokú végzettséget.

A keresztféléves képzésekre az E-felvételi rendszerben lehet jelentkezni november 15. éjfélig. Érdemes úgy számolni, hogy az említett határidőig nemcsak véglegesíteni, hanem – például az Ügyfélkapun keresztül – hitelesíteni is szükséges a jelentkezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában