Messziről megtévesztő lehet a rendőrautó képe

2023.10.05. 09:00

Mindent bevetnek az olaszfalui óvodások biztonsága érdekében (galéria)

Mosolyjellel, azaz az aszfaltra festett szmájlival kérik lassításra a sofőröket Olaszfaluban, és ennek az óvoda az egyik oka. Még egy traffipaxos rendőrautó élethű nagyságú plakátja is leparkolt ide, remélhetőleg így többen betartják a harmincas sebességkorlátozást.

Rimányi Zita

Lassításra kényszerít a rendőrautó képe

Fotó: Rimányi Zita 

Olaszfalu központjában, főutcáján több a meredek szakasz, az egyik a templomnál van. Itt található az önkormányzati hivatal, a tájház, az iskola, az óvoda is. Ezért a harmincas sebességkorlátozásra, a lassításra élénksárga színű sávokkal, az aszfaltra festett feliratokkal és mosolyjelekkel is kérik az autósokat.

Az út szélén, egy fa lombja alatt, egy kuka mellett egy traffipaxos rendőrautó alakját is felfedezhetjük élethű nagyságú plakáton. Igen, ez nem igazi, mindenki láthatja, de a körültekintő, nem sietős haladásra sok ok van az esetleges büntetés mellett, például a gyermekélet védelme. Nemrégiben pedig a közelben megemelte egy személyautó hátulját egy furgon, miközben a kocsit egy villanyoszlopnak szorította egy ház kapujától egy lépésre. A személygépjármű sofőrje – úgy tudjuk – több töréssel megúszta az esetet, de így sem kellemes a helyzete.

Visszatérve az elrettentésnek, figyelmeztetésül szánt rendőrautó-fotóra, egy helybeli arra járó azt mondta, szerinte ronda a kép és az útszakasz aszfaltozása is lehetne szebb. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére az olaszfalui főutca közlekedése és a rendőrautó plakátjának elhelyezése kapcsán is. Kérjük, írják meg azt szerkesztőségünknek a [email protected] e-mail-címre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában