Energetikai fejlesztés

2023.10.07. 07:00

Megújult az óvoda, fát ültetett a miniszter

Az óvoda épületének energetikai fejlesztése 63,63 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósulhatott meg Szigligeten.

Szijártó János

Az ünnepélyes szalagátvágás után Balassa Dániel invitálására Navracsics Tibor miniszter egy almafa elültetésében is közreműködött

Fotó: Szijártó János/Napló

A projekt péntek délutáni ünnepélyes átadásán Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is részt vett, aki beszédében úgy vélte, hogy a jövőbe fektetett munka, energia a minőségi Magyarország megteremtésének alapfeltétele. – Pár héttel azután, hogy a szigligeti iskola felújítása befejeződött, most egy megújult óvodát adhatunk át. Ez jól mutatja azt, hogy a nagy történelmi múlttal rendelkező Szigligeten ma olyan közösség él, amely a jövőről gondolkodik. Teszik ezt azért, hogy intézményeik biztonságosabbá, otthonosabbá, barátságosabbá váljanak. Az óvoda, amely alapvetően a gyermeknevelést szolgálja, valójában több közösség találkozóhelye. A szülőké, akik szeretnék biztonságban tudni gyermekeiket, az ovisoké, akik játszva fejlődnek, és a szakmai közösségé, akik a tudást adják át a következő generációnak. Mindez azonban csak jó minőségű épületekben, biztonságos környezetben lehetséges. Ha minőségi Magyarországot akarunk, ahol nem a csalódottság, a kilátástalanság, az igénytelenség az uralkodó, hanem az élet öröme, a minőségi munka és a boldogulás, akkor jó, ha már a gyerekek is ehhez szoknak hozzá. Itt, Szigligeten ilyen környezettel találkozhatunk, ahogy pár hete az iskolában is – hangsúlyozta a miniszter.

Fotó: Szijártó János/Napló

Balassa Dániel polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a beruházás elkészültéhez, amely jelentős mértékben csökkenti az óvoda energiafelhasználását. A szigligeti önkormányzat fejlesztési projektje a Széchenyi-terv Plusz program részeként valósult meg, 63,63 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. Az épület komplex energetikai fejlesztése tartalmazta az utólagos szigetelést, a nyílászárócserét, a fűtéskorszerűsítést és a napelemrendszer telepítését. 

Az intézmény nevében Szamosyné Gellén Mária óvodavezető köszönte meg az önkormányzat segítő hozzáállását, a fontos felújítást, amelyet a nemzeti színű szalag átvágása után, pénteken már hivatalosan is használatba vehettek a gyerekek és a dolgozók. A rendezvényen kedves műsort adtak az óvodások, míg Balassa Dániel invitálására Navracsics Tibor miniszter egy almafa elültetésében is közreműködött.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában