Odafigyelnek

2023.10.27. 10:00

Mindenszentek Ajkán: a legfontosabb tudnivalók a temetőlátogatás rendjéről

Ajkán a polgárőrség tagjai mind a 11 temetőt érintik szolgálatuk során november elsején, a beosztást jelenleg készítik, tudtuk meg Magas Géza elnöktől. Kiemelt figyelmet az új temetőre fordítanak, de a külső városrészekben találhatókat is ellenőrzik. Odafigyelnek a parkoló autók biztonságára, ha szükséges, figyelmeztetik a tulajdonosokat, hogy látható helyen ne hagyjanak táskát, telefont vagy más értéket.

Tisler Anna

Ajkán kiemelt figyelmet szentelnek a temetőknek ezekben a napokban

Fotó: Györkös József

A polgárőrök mellett a rendőrség munkatársai is gyakran keresik fel a temetőket a megemlékezés napjaiban. Tuboly Józsefről, a belvárosi régi és új, valamint az alsócsingeri temetőt üzemeltető Ajkai Temető Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a mindenszentek előtti héten engedély nélkül is be lehet hajtani a sírkertekbe, azt viszont kérik a látogatóktól, hogy ha temetés van, ne tegyék. 

November elsején már nem engedélyezett a behajtás. Ebben az időszakban többen újítják fel hozzátartozóik sírját, amelyhez a temető fenntartói a murvát ingyenesen biztosítják. A temetők egy hétig november elejéig bezárólag egész nap nyitva tartanak. Mindenszentek napján  a ravatalozóknál egy munkatársuk segít azoknak, akik nem találják hozzátartozók sírját, az iroda délután  nyitva tart. Ebben az időszakban kétszer-háromszor több hulladék képződik, a konténerek gyakoribb szállítását előre megrendelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában