Felejthetetlen élmény

2023.10.21. 19:50

Sínre került a második Bivaly, Pestig mentek érte a Veszprém vármegyei vasútrajongók

Nosztalgia-utazásra hívták a múlt és a vasút rajongóit Budapest és Székesfehérvár között és vissza egy időutazásra, melyen a veszprémi és környékbeli vasútrajongók is nagy számban részt vettek. Különlegesség volt, hogy a vonatot nem a Balatonnál sokat látott 424 247-es, hanem a sorozat 009-es pályaszámú gépe vontatta.

Benkő Péter

Fotó: Mészáros Péter

Mészáros Péter, az egyik Balaton-parti vasútbarát lapunknak elmondta, izgatottan készültek a mai napra. A várt meglepetés nem maradt el, a hangulat, a gőzfelhőbe burkolt táj és kocsik fantasztikus élményt nyújtottak. Ugyancsak a személykocsik is, melyeket szintén a nosztalgia-flottából állították ki. A Veszprém vármegyeiek csoportja már korán reggel felutazott a fővárosba azért, hogy a Nyugati pályaudvarról induló vonattal visszajöjjenek Fehérvárra. A nosztalgiavonat a gőzös nyújtotta felejthetetlen élmény mellett fakultatív programokkal is várta utasait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában