8-as, 82-es átkötésére írtak ki tervezési pályázatot

2023.10.04. 14:00

Új út épülhet a Bakonyból a Balaton felé

Megjelent a felhívás a 8-as és a 72-es főutak csomópontját Gyulafirátót északi részével összekötő hat és fél kilométeres útszakasz tervezésére. Ez azt jelenti, hogy Győrből, Zircről, a Bakonyból a 82-esen haladva, Veszprémet elkerülve gyorsabban lehet majd eljutni a Balaton partjára.

Rimányi Zita

Sokan áthaladnak Zircen, a 82-es főúton olyanok, akik a Balatonra tartanak

Fotó: Rimányi Zita 

Egyre közelebb vagyunk ezzel a Bakony és a Balaton közvetlen összeköttetésének kialakításához, ami meggyorsítja a menetidőt. A felhívás persze még csak a tervezési munkákra, azok elkészítésére, az engedélyeztetésre vonatkozik, erre jelentkezhetnek a szakemberek. 

Az út révén, amiről tervek készülhetnek, újabb összeköttetés jöhet létre a 82-es és a 8-as út között, és ami fontosabb, a 82-es és a 72-es között Veszprém külterületén, a 20-as vasútvonal és a Séd patak felett áthaladva. Így akár Győrből, Zircről gyorsabban juthatunk el majd a Balaton partjára, pontosabban északi csücskéhez, Balatonfűzfőre, de innen Almádi sincs messze, ahova a győriek szívesen járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában