Egyház

2023.10.28. 11:00

Ukrán nyelvű misék keresztelőkkel

A vármegyeszékhelyen élő ukrán közösség számára rendszeresen tartanak egyházi szertartásokat jeles egyházi vagy társadalmi ünnepek alkalmával, s már tradíció, hogy ezeken a ceremóniákon keresztelőkre is sor kerül. A napokban már az idei negyedik ilyen szertartást bonyolították le a Veszprémi Érseki Főiskola kápolnájában.

Jákói Bernadett

Misyv Volodimyr görögkatolikus atya ez idáig négy kisgyermeket keresztelt meg Fotó: Jákói Bernadett

A Misyv Volodimyr görögkatolikus atya által cereblált mise aktualitását ezúttal a gyermekvédelem és az anyaság, valamint az abortusz elleni szeptemberi világnaphoz is kapcsolták.  Mára már négy ukrán gyermek kapott keresztséget az ukrán egyházi hagyományoknak megfelelően. A legutóbbi ceremónián két kisgyermeket keresztelt meg az atya, Márkot és Vivient. Nagy öröm, hogy a városban már évek óta élő, dolgozó, valamint az ukrán menekültek, letelepültek napjainkra szépen beilleszkedtek a helyi társadalomba, rendszeresen részt vesznek a városi és kulturális rendezvényeken, egyházi ünnepeken.  Vallásukat gyakorolva minden alkalommal egy meghívott pap miséjéhez kapcsolódva a Veszprémi Érseki Főiskola kápolnája ad otthont ezeknek az egyházi ceremóniáknak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában