Mindenki együtt lehet ezeken a helyeken

2023.11.23. 08:00

Az év kutyabarát helyei, itt vannak a Veszprém vármegyei díjazottak

Tizedik alkalommal rendezték meg az Év kutyabarát helye kampányt.

Tóth B. Zsuzsa

Az év kutyabarát helyei elismerések átadási ünnepségének háziasszonya Barabás Éva televíziós műsorvezető volt

Forrás: a szervezők

Az utóbbi évek eseményei tagadhatatlanul nagy terhet róttak a vendéglátásban és turizmusban dolgozókra. A három évvel ezelőtti járványügyi korlátozások miatti bevételkiesés és egyéb nehézségek miatt több kutyabarát vendéglátóhely, szálláshely bezárt. Mindezt pedig tetézte a tavalyi energiaár-robbanás okozta gazdasági válság.

Emiatt is kellemes meglepetés volt, hogy az Év kutyabarát helye kampányban való részvételi szándék megmaradt, sőt több új kutyabarát szálláshelyet vagy vendéglátóhelyet ismerhettek meg a kutyabarátok az idei kampánynak köszönhetően. 

A kutyabarát.hu, az első kutyabarát szolgáltatásokat és helyeket népszerűsítő portálként, valamint a kutyabarát turizmus úttörőjeként online felületein 2012 óta népszerűsíti a felelős kutyatartást és a kutyabarát filozófiát. Kampányaival, projektjeivel a hazai kutyás társadalom fejlődéséhez igyekszik hozzájárulni – ennek egyik kiemelkedő és meghatározó programja a 2014-től minden évben megrendezett Év kutyabarát helye kampány.

A kampány egyik fő célkitűzése, hogy minden évben egy hónapra kiemelt figyelmet kapjon a kutyabarátság, a hazai kutyabarát szolgáltatások, valamint a felelős kutyatartás népszerűsítése. Ebben az összes hazai kutyás szolgáltatót, szereplőt megszólítják, aktivitásra buzdítják, bevonva a kutyatartó, állatszerető embereket is, akik szavazataikkal támogathatják kedvenc kutyabarát helyüket. A társadalmi felelősségvállalás jegyében idén is a kutyabarát.hu felelős kutyatartási projektjét támogatta a kampány.

– Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy idén is – három-négy, ilyen embert próbáló évet követően – még mindig töretlen az érdeklődés és jelentkezés az Év kutyabarát helye kampányra. A kezdetekkor még az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kutyabarátságra, bevonjuk a kutyabarát szolgáltatásokat annak érdekében, hogy együtt népszerűsítsük a kutyabarát filozófiát. Idén is bebizonyosodott, hogy a kampány azóta már túlnőtt önmagán. A kutyabarát turizmus fejlődésének, a kutyabarát szolgáltatások mennyiségi és minőségi növekedésének köszönhetően egyre többen szeretnék megmutatni, hogy kutyabarátok. A mi küldetésünk ebben pedig az, hogy folyamatos segítséget, kommunikációs lehetőséget biztosítsunk ezeknek a helyeknek, szereplőknek, hiszen ezzel közösen, hatékonyan járulhatunk hozzá a hazai kutyás társadalom fejlődéséhez is – mondta Sziládi-Kovács Tibor az Év kutyabarát helye kampány projektvezetője.

A kutyabarát.hu különdíját a zánkai Gyógynövény Fagylaltműhely érdemelte ki, a Kutyabarát Balaton különdíjat a vászolyi Zománc Bisztrócska, az Infopont Magazin különdíját a zánkai Fészek – Étel és Hotel kapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában