Tiszteletreméltó életpályák

2023.11.30. 17:30

Emlékdiplomákat vettek át a veszprémi pedagógusok (képgalériával)

Ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt végzett pedagógusok vették át emlékdiplomájukat a veszprémi önkormányzat által szervezett ünnepségen a Laczkó Dezső Múzeumban csütörtökön.

Balla Emőke

Ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt végzett pedagógusok vették át emlékdiplomájukat

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Hagyomány, hogy a város ünnepségen köszönti azokat a pedagógusokat, akik idén vehették át színes diplomájukat egykori intézményükben, és akik több évtizeden keresztül gazdagították Veszprém oktatási életét. Az alkalom nemcsak egy ünnepi ceremónia, de hálánkat is kifejezzük, mondta köszöntőjében Brányi Mária. Az alpolgármester úgy fogalmazott: a húsz kiváló pedagógus életét, tudását szentelte az oktatásnak, nevelésnek, a jövőt építették. Mérföldkövek, példát adtak, példát mutattak a jövő generációnak, személyiségeket formáltak. Tiszteletreméltó életpálya az övék. Diákok, szülők, nagyszülők kerültek kapcsolatba velük, emlékeznek rájuk szeretettel. Személyesen kötődünk hozzájuk, felidézzük az iskolai történeteket, évtizedek múltán is gondolunk tanítóinkra, tanárainkra. Az alpolgármester jó egészséget, boldog éveket kívánt a pedagógusoknak, majd Sótonyi Mónika és Halmay Gábor önkormányzati képviselőkkel együtt átadta az emlékdiplomákat.

Ötven éve végzett, arany díszoklevelet vehetett át Bella Edit, Gosztolainé Turtsányi Zita, Hargitai Kálmánné, Noé Mária, Rasztovits Ervinné, Rednik Andrásné és Stadler Jenő József. Hatvan éve végzett, gyémánt díszoklevelet kapott Bertalan Gyula Györgyné, Czaun Ferencné, Dorn Vilmosné, Galambos Anna, Mencseli Józsefné, Németh Csaba, Rostási Béláné, Takács József, Wengrin Istvánné és Baráth Erzsébet. Hatvanöt éve végzett, vas diplomát vett át Csonka Ibolya, Németh Elek Ottóné és Szűcs Benőné.

A rendezvényen ünnepi műsort adott a Lovassy Kamarazenekar. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában