Egyesület

2023.11.28. 13:00

Fiatalabbra váltottak a köveskáli tűzoltók

A Köveskáli Önkéntes Tűzoltó Egyesület végre lecserélhette az öreg IFA fecskendős járművet egy fiatalabb, korszerűbb gépre.

Tóth B. Zsuzsa

A köveskáli elnök az ausztriai kollégáktól vette át a gépjárművet a napokban Fotó: egyesület

Amint azt Székely Tibor elnöktől megtudtuk, az egyesület több mint harmincéves fecskendős gépjárműve már nehezen birkózott meg a dombokkal, évek óta keresték a csere lehetőségét. Közben a szertárt is ki kellett bővíteni, hogy oda egy nagyobb méretű jármű is beférjen. 

– Immár öt éve segítünk a badacsonytomajiaknak, így 12 települést látunk el 17 fővel. Két éve épül a szertár, hamarosan elkészül, még az aljzatbetonozás, járólapozás van hátra. Mivel sok munkát összefogással, magunk végzünk, így csökkenteni tudjuk a költségeket is. A gépjárművet két éve szerettük volna már lecserélni, de sajnos pályázati támogatás nem érkezett hozzá, így gyűjteni kezdtünk. Több mit tízmillió forintot tudtunk összerakni az önkormányzat, több vállalkozó és civil segítő, valamit az alapítvány jóvoltából, ezért köszönetet mondunk mindenkinek. 

Egy ausztriai egyesület által árult 28 éves, 29 ezer kilométert futott, Steyr típusú fecskendős járművet tudtunk megvásárolni, magunk hoztuk haza Diesbachból. Ugyan csak öt évvel fiatalabb a régi IFA-nknál, de sokkal gyorsabb és jobb állapotú, húsz éven át biztosan a segítségünkre lesz. Némi ügyintézés szükséges még, és pár apróságot be kell szereznünk, de úgy tervezzük, hogy év végére üzembe helyezhetjük – mondta az elnök.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában