Éltető Balaton-felvidék

2023.11.30. 07:00

Hárman vehették át a kiváló minőség védjegyét

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület fennállásának tizenötödik évfordulóját ünnepelte a napokban a sümegi Hotel Kapitányban, ahol hárman vehették át A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyet a régió egyik legnagyobb társadalmi szervezetétől.

Szijártó János

Az ünnepségen hárman vehették át a védjegytáblát munkájuk elismeréseként. A képen balról Rédei Zsolt egyesületi elnök, mellett a három új védjegyes, Tóth József, Fazekas Zsuzsanna és Dénes Ildikó, valamint a ceremóniában közreműködő Imre László Veszprém vármegyei főjegyző, Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém vármegyei elnöke és Fabacsovics Zoltán Veszprém vármegyei főépítész

Fotó: Szijártó János/Napló

A 2014-ben alapított védjegyet kiváló minőségű terméket előállító, szolgáltatást nyújtó vállalkozók, kistermelők, magánszemélyek igényelhetik, akik megfelelnek a minősítési szabályzatnak. Megszerzése évente, egy adott időszakban lezajló adminisztratív minősítési folyamat keretében lehetséges, amelyet az egyesület védjegytanácsa végez. Cél, hogy a minősítési eljárással közvetve növelje az abban részt vevő helyi termelők, szolgáltatók versenyképességét, és nem utolsósorban népszerűsítse tevékenységüket.  

Rédei Zsolt elnök büszkén mondta el beszédében, hogy jelenleg 94 térségi vállalkozás működik ,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék minősítéssel, ezen belül 45 védjegyes az élelmiszergyártás, 28 a turisztikai szolgáltatás, 21 pedig a kézművesség területén, s ez Magyarország egyik legnagyobb védjegyes közössége. Az idei évben Fazekas Zsuzsanna (Balatoncsicsó, Kőház vendégház), Dénes Ildikó (Nagyvázsonyi gyümölcskertészet) és Tóth József (dörgicsei Mandula Völgy Birtok) vehette át a védjegytáblákat a sümegi ünnepségen.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában