Ajánlatok a Veszprém Tv műsoraiból

2023.11.23. 12:00

Hogyan készüljünk autósként az évszakváltásra?

November 27-én, hétfőn új adással jelentkezik a Veszprém Televízió közéleti magazinműsora, a Beszéljünk róla!.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Az őszi és téli közlekedési balesetek előfordulásában gyakorta szerepet játszik, hogy a sofőrök nem az időjárási, a látási és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Emiatt több baleset is történt a napokban a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A Látni és látszani kampánnyal a rendőrség arra hívja fel a figyelmet évről évre, hogy a gépjárművezetők felelőssége évszakváltáskor a járműveük őszi-téli felkészítése. A kampány keretében ingyenes járműátvizsgálást és szemvizsgálatot is kínálnak a lakosságnak a programhoz csatlakozó szolgáltatók és vállalkozások. Arra biztatják a sofőröket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel: vizsgáltassák át autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék a látásukat, mindezt térítésmentesen. Az őszi-téli közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Bakler Zoltán, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője osztja meg a nézőkkel.

Veszprémben egész napos utcaünneppel zárul szilveszterkor az Európa Kulturális Fővárosa-év. Délután kinyílnak az Óváros tér teraszai, este pedig 20 veszprémi lemezlovas készül óriási bulira a belvárosban. Az adventi időszak is számos programot tartogat: a Mikulás hetében megnyílik a téli Gyárkert, ahol január végéig hófánk- és korcsolyapálya üzemel majd. A város katolikus és református templomaiban koncertek hangolnak az ünnepre, a Művészetek Háza pedig több új kiállítást nyit. A két ünnep között a város legújabb rendezvénytermében négy különleges koncert várja az érdeklődőket. A programokat Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója ismerteti a stúdióban. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában