Lappangó veszély

2023.11.29. 08:00

Körforgalomban nem szerencsés egy világító hirdetőtábla

Leszögezzük, semmi gondunk a buszmegállókban, utak mentén és más helyeken kihelyezett hirdetőtáblákkal, legyenek azok kivilágíthatók vagy legyenek szimpla fémlemezek. Nincs bajunk a hirdetésekkel sem, ez a cikk egészen másra kívánja felhívni a figyelmet.

Benkő Péter

A figyelmet elterelő, nagy felületet kitakaró reklámtábla nem a zsúfolt körforgalom elé való

A veszprémi Cholnoky-lakótelepen találkoztunk ezzel a sötétben világító hirdetőtáblával, melyet nem máshol, mint közvetlenül egy forgalmas, öt be- és kihajtóval, mind az öt be- és kihajtóban zebrával keresztezett körforgalomnál állítottak fel. Az autósoknak ezen a helyen pont elég gondjuk van az előttük haladóra, behajtás előtt a gyalogosokra, a kerékpárosokra, a kellő időben történő indexelésre, kihajtáskor megint a gyalogosokra, biciklisekre, az úton, járdán egyaránt „támadó" rolleresekre és a kormánykerékre összpontosítani egyszerre. Meg a sebváltóra, ha az nem automata.

Mindez nem elég, hiszen a közismert körforgalom lakótelep mellett épült, sűrű autóbusz- és gyalogosforgalom jellemzi, utóbbiban szerepet játszanak a szintén a közvetlen közelben épített üzletek, áruházak.

Napközben is zavaró a reklámtábla, hiszen a körforgalomhoz érve jobbra nagy felületet kitakar a látómezőből, ám délután négy és hat között, amikor már sötét van, a fények világítanak, a forgalom a legnagyobb, még inkább veszélyes.

Véleményünk tehát az, a lappangó veszélyek számát ne fokozzuk figyelemelterelő reklámokkal ezen a helyen. Meg úgy általában sehol, ahol a veszélynek anélkül is ki vagyunk téve. Még éberen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában