Márton-nap

2023.11.11. 07:00

Lámpásokkal ünnepeltek Lesenceistvándon

A Százholdas Pagony Óvoda közel húsz éve rendezi meg a Márton-napi felvonulást, amelyre idén újra összegyűltek a gyerekek, kisebb és nagyobb testvéreik, a szülők, nagyszülők is.

Tóth B. Zsuzsa

A lesenceistvándi óvodások idén is felvonulással ünnepelték a Márton-napot Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ahogy az lenni szokott, idén is összefogott az óvoda szülői szervezete, alkalmazotti közössége, a kultúrház, és a múlt szombati borúttal nyitották a település eseményeit. Azt követi mindig a gyerekek felvonulása, majd a következő szombaton a felnőttek batyus mulatsága. Novemberben minden évben egy héten át erre készülnek a gyerekek, a tevékenységeiknek megfelelően naponta mással foglalkoznak. 

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnephez kötődve verselnek, mesélnek, mozognak, kézműveskednek, énekelnek, zenélnek. Megismerik Szent Márton történetét és mécsest is készítenek. A záróesemény a látványos felvonulás, amelyen a kis, világító lámpásokkal sétálnak az óvodától a kultúrházig. Ott aztán idén az Iszkiri gyermekzenekar várta a felvonulókat Márton-napi műsorral, és a vendéglátás sem maradt el a közös éneklés, mondókázás mellett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában