Játszani jó!

2023.11.29. 09:00

Nagy társasjáték kihívást rendeztek Pápán

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal a Jókai Mór Művelődési Központ aulájában rendezték meg a Nagy társasjáték kihívást. A játékos délután során több mint negyvenféle társasjáték kipróbálására nyílt lehetőség.

Haraszti Gábor

Kilenc játékmester kalauzolta el a játékok világában az érdeklődőket Fotó: Haraszti Gábor

16 asztal mellett lehetett megismerkedni a logikai, taktikai, műveltségi, táblás, kockás vagy épp fantáziajátékokkal, rutinos játékmesterek segítettek gyorsan megtanulni a szabályokat. Nemcsak igazi közösségi élményben lehetett részük az érdeklődőknek, de akár még karácsonyi ajándékötleteket is meríthettek a délután során. A legkisebbeknek gyereksarkot alakítottak ki a szervezők, akik az alkalmon minden korosztályt szívesen kalauzoltak el a játékok világában. Borsos Dániel Ódor Richárddal közösen szervezte a napot, előbbi elmondta, a baráti közösség több mint tíz éve alakult meg, heti rendszerességgel tartanak összejöveteleket, a későbbiekben pedig szeretnének társasjátékklubot alapítani.

Fotó: Haraszti Gábor

– A közösségi oldalon szerveződött egy csoport, jelenleg közel 130 tagunk van – mesélte Borsos Dániel. – Amikor egy új játékkal játszunk, rendszeresen posztolunk róla, elmondjuk a tapasztalatainkat, hogy mi a jó benne, miért ajánljuk másoknak, esetleg miért nem. Számunkra azért is volt jó a művelődési központ megkeresése, mert szervezetten tudnak találkozni a játékok szerelmesei, esetleg új tagok is csatlakozhatnak hozzánk. Nagyon sokfajta játékkal készültünk az érdeklődőknek, volt köztük kicsiknek és nagyoknak való, szórakoztató, viccesebb, gondolkodtató, stratégiai párban és nagyobb közösségben játszható – mesélte Dániel, a pápai társasjátékosok egyik tagja.

Fotó: Haraszti Gábor

Arra a kérdésre, hogy melyek a legnépszerűbb játékok, megoszlottak a vélemények, mindenki mást favorizál, de a többség – és a látogatók is – a Robbanó cicákat, a Karakot, a Szócsapdát vagy épp a Kockahegyen túlt említette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában