Új intézmény

2023.11.09. 10:00

Nézze meg a bölcsődét, ahova mi is beiratkoznánk, és az apróságok táncát! (képek, videó)

Átadták kedden a Tipegő Csicsergő Bölcsődét. A Csetényi Csicsergő Óvoda, Bölcsőde és Minibölcsőde új épületének ünnepélyes avatásán műsort adtak helyi gyerekek, és a résztvevők bejárhatták az intézményt.

Rimányi Zita

A Tipegő Csicsergő Bölcsőde átadásán apróságok adtak elő játékos, táncos műsort Fotó: Rimányi Zita

Ha egy kis időugrásra mód lenne visszafelé, mi is beiratkoznánk a Tipegő Csicsergőbe, olyan szépek a helyiségei, annyiféle játék várja ott az apróságokat. Mindent hozzájuk igazítottak méretben, a mosdókat például, és azok közelében sorakoznak a fogkefék, a fésűk. 

Az új épületek előtt parkolókat alakítottak ki. 

Az ünnepélyes avatáson Kelemen Anita intézményvezető felidézte, hogy 1844-ben Franciaországban nyílt meg az első bölcsőde, menedékhelynek nevezték. Budapesten az első 1854-ben kezdett el működni, s amíg nem lett több hasonló bölcsőde, a régebbi időkben a három év alattiakat az anyukák gyakran magukkal vitték a munkahelyükre, ki voltak téve az ott lévő ártalmaknak. A csetényi épület, játszótere kimondottan korszerű. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában