Kreatív feladatok

2023.11.27. 14:00

Pápai diák lett a vármegyei KicsiNagykövet

Kovács Milán, az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola negyedik osztályos tanulója lett Veszprém vármegye Magyarság KicsiNagykövete. A díjat az Esterházy-kastélyban a vetélkedés vármegyei fővédnöke, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke adta át.

Haraszti Gábor

Kovács Milán teljesítette a legjobban a kihívást

Fotó: Győrffy Balázs

A Magyarság KicsiNagykövete kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra. 

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített kihívás remek lehetőség arra, hogy a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok megmérettessék tudásukat, miközben jól szórakozzanak és minőségi időt töltsenek el családjukkal. A kreatív feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezhették, jobban megismerhették lakóhelyüket. A résztvevők először saját megyéjükben versenyeztek, majd minden vármegye négy legjobbja az országos döntőbe jutva indul a magyarság KicsiNagykövete címért, valamint a magyarság agrár, kultúr és sport attaséja címekért. A döntőbe jutott résztvevők nemcsak felejthetetlen élményeket, új barátokat és elismerést, hanem értékes nyereményeket is bezsebelhetnek. 

Veszprém vármegyét az országos döntőben Kovács Milán képviseli, a pápai díjátadón a KicsiAttasék, Illés Szonja, Lattenstein Flóra, Lukács Lorina és Poros Alíz szintén értékes díjakat vehettek át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában