Szépítés

2023.11.28. 12:00

Szebb, virágosabb faluért dolgoznak Kapolcson

A településen faluszépítő kör alakult az idei tavaszon Csernák Andrea és Szabó János kezdeményezésére.

Tóth B. Zsuzsa

A településszépítők az orvosi rendelő környezetét is rendbe tették, virágosították Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Csernák Andrea elmondta lapunknak, hogy a hat-hét fős kis csoport célja, hogy tegyenek valamit a szebb, virágosabb faluképért a település leginkább szem előtt levő helyein. Így Pikó Viola tájépítész segítségével felmérték a területeket, és a tapolcai virágkereskedő Rompos család támogatásával beültették a faluközpontban és a két faluvégen kialakított virágágyásokat egynyári virágokkal. A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet kezdeményezésére a hídra virágládákat helyeztek, ültettek be, és azokat ugyancsak rendben tartották az év során. 

A területeket folyamatosan gondozták, öntözték, ahogy a faluban élők sokan teszik a saját portájuk környékén is. Az önkormányzat támogatta a kezdeményezést, Szabó János családja szintén segített. 

A későbbi tervek szerint akár évelőket, örökzöldeket is telepítenek a három helyszínen, és örömmel fogadnak csatlakozó faluszépítőket is a csoportba, hogy még nagyobb területet tehessenek széppé, gondozhassanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában